KMÜ, UNIKOP Genel Sekreterler Toplantisina Ev Sahipligi Yapti

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliginin (UNIKOP) Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) dönem baskanligindaki ilk Genel Sekreterler Toplantisi gerçeklestirildi.

KMÜ, UNIKOP Genel Sekreterler Toplantisina Ev Sahipligi Yapti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ev sahipliginde düzenlenen toplantiya KOP Bölgesi üniversitelerinin genel sekreterleri ve KOP Idaresi temsilcileri katildi.
“Insanlarin en hayirlisi insanlara faydali olandir”
Toplantinin açilis konusmasini yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, UNIKOP Stratejik Planlama Kurul Toplantisinda ele alinan konularin planlanan sekilde uygulanmasi amaciyla düzenlenen toplantinin faydali geçmesi temennisinde bulunarak, üniversite olarak toplantiya katilan genel sekreterleri ve KOP Idaresi temsilcilerini agirlamaktan mutluluk duyduklarini söyledi.
Prof. Dr. Sabri Gökmen, insanlarin bir seyler üretmesini beklemek için öncelikle onlara sorumluluk yüklenmesi gerektigine dikkat çekerek UNIKOP dönem baskani olarak KOP Bölgesi üniversitelerinin rektörlerinden olusan üst kurula sunduklari teklifle rektör yardimcilari ve genel sekreterlere akademik ve idari konularda karar alma yetkisi verdiklerini belirtti.
Prof. Dr. Gökmen konusmasinin devaminda “Insan olarak hepimiz bir sorumluluk ve emanet tasiyoruz. Bizler burada yapmis oldugumuz çalismalarla ve aldigimiz kararlarla diger kurumlara örnek olabilirsek bundan elde ettigimiz kazanim ömür boyu hanemize yazilacaktir. Insanlarin en hayirlisi insanlara faydali olandir. Bizler yasarken ölmeye degil, öldükten sonra da yasamaya talip olmaliyiz. Çalismalarimizi da bu yönde iyi niyetle gerçeklestirmeliyiz.” dedi.
“Üniversiteler gelisip degisirken ortak projelere imza atmalari kaçinilmaz”
Toplantida söz alan KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci ise farkli üniversitelerle ortak projelerde bulunmanin üniversiteler açisindan büyük bir önem tasidigina vurgu yaparak, “Üniversiteler günden güne gelisiyor ve degisiyor. Günümüzde çok iyi noktalara geldigine tanik oldugumuz üniversitelerimizin paylasimlarinin artmasi ve daha fazla ortak projeye imza atmalari kaçinilmazdir. Bu baglamda UNIKOP’a üniversitelerimizi bir araya getirdigi için ve bize ortak çalisma imkâni sagladigi için tesekkür ediyorum. Kurumsallasmak için sorumluluk alinmasi gerekiyor ve bu sorumlulugu yalnizca üst kurullarin almasi degil, kurumlarin bütün birimleri ile birlikte üstlenilmesi gerekiyor. Bu amaçla düzenledigimiz toplantinin hepimiz açisindan faydali olmasini temenni ediyor, katilimlarinizdan dolayi hepinize tesekkür ediyorum.” seklinde konustu.
Son olarak söz alan UNIKOP Genel Sekreterligi Dönem Baskani ve KMÜ Ögretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yildiz ise üniversitelerde gerçeklestirilen idari islerin önemine dikkat çekerek bunlarin gelistirilmesi ve iyilestirilmesini saglamak amaciyla düzenlenen toplantinin üniversitelerin bir araya gelmesi ve bilgi paylasimi açisindan son derece önemli oldugunu belirtti.
Toplanti, açilis konusmalarinin ardindan gündem maddelerinin görüsülmesi ile devam etti. UNIKOP daire baskanlari çalistayi, ihtiyaç duyulan alanlarda personel hareketliligi, üniversitelerin bilgisayar yazilimlarinin paylasilmasi, üniversitelerin güçlü alanlarinda ortak hizmet içi egitim programlarinin düzenlenmesi, kütüphaneler arasi ödünç kitap alimi ve veri tabanlariyla ilgili paylasimlar gibi farkli maddelerin ele alindigi toplanti karsilikli fikir alisverisi ve temennilerin dile getirilmesiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284