KMÜ ve MEVKA’nın Elektrikli Araç Projesi Hakkında Seminer Verildi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) yürütücülüğünde Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Karaman İlinde Yükseköğrenim Öğrencilerinin Elektrikli Araç Test, Tamir ve Bakım Becerilerinin Geliştirilmesi (TR52/20/MESLEK-01/0002)" projesi kapsamında eğitim semineri düzenlendi.

KMÜ ve MEVKA’nın Elektrikli Araç Projesi Hakkında Seminer Verildi

Mevlana Kalkınma Ajansının 2020 Yılı, Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen proje kapsamında düzenlenen eğitim seminerine KMÜ öğretim elemanları ve Karaman ilinde mesleki ve teknik eğitim veren öğretmenler katıldı. Seminer KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak'ın temiz çevre ve enerji verimliliğine vurgu yaptığı açılış konuşması ile başladı. İnteraktif şekilde gerçekleşen seminerde Renault Mais A.Ş. Satış Sonrası Eğitim Sorumlusu, Müşteri ve Şebeke Geliştirme Direktörü M. Kenan Tüfekçi elektrikli araçların tarihi, ülkemizde ve dünyadaki durumu, ekosistemi, kullanımı, bakımı, tamiri ve onarımı ile ilgili güncel ve uygulamaya dönük konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Temiz hava ve enerji tasarrufu konusunda dünyada ve ülkemizde yapılan çalışmaların en önemlilerinden biri olan elektrikli araçlar, proje kapsamında KMÜ ve MEVKA iş birliğinde öğrenci ve kursiyerlerin eğitim programlarına da dahil edilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284