KMÜ'ye Yeni Lisans Ve Yüksek Lisans Programları

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) yeni lisans ve yüksek lisans programlarına öğrenci alınacak.

KMÜ'ye Yeni Lisans Ve Yüksek Lisans Programları

Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından alınan kararla 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin Bilgisayar Mühendisliği ile Mütercim-Tercümanlık (Almanca) programlarına normal öğretim için 60'şar, yurtdışı kontenjanı olarak da 10'ar olmak üzere toplamda 140 öğrenci alınacak.

Karara göre ayrıca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde disiplinler arası eğitim vermek üzere Spor Bilimleri Anabilim Dalı kurulması ve bu anabilim dalına bağlı olarak Spor Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı açılması onaylandı.

Üniversite bünyesinde öğrenci alınacak yeni programlar açılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, "16 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazete kararıyla kurulan Sağlık Bilimleri Enstitümüz bünyesinde yeni eğitim-öğretim dönemi itibariyle ilk öğrencilerimizi Spor Bilimleri Yüksek Lisans Programına alacağız. Yine bir süredir akademik altyapı çalışmalarına ağırlık verdiğimiz, Mühendislik Fakültesi bünyesindeki Bilgisayar Mühendisliği ile Edebiyat Fakültesi bünyesindeki Mütercim-Tercümanlık (Almanca) programlarına ilk öğrencilerimizi alacağız. Üniversitemiz, bundan sonra da yeni bölüm ve programlarla gelişimini sürdürecektir. Yeni programlarımızın tüm KMÜ ailesine ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284