KMÜ’de 24 Kasim Ögretmenler Günü Coskusu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Atatürkçü Düsünce Ögrenci Toplulugu tarafindan 24 Kasim Ögretmenler Günü nedeniyle “Dersimiz Atatürk“ adli sinema gösterimi düzenlendi. Etkinlige çok sayida davetli ve ögrenci katildi.

KMÜ’de 24 Kasim Ögretmenler Günü Coskusu

Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda gerçeklestirilen etkinligin açilis konusmasini yapan Atatürkçü Düsünce Ögrenci Toplulugu Baskani Selin Gökçen sunlari söyledi: “Basta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yasamlarimiza yön veren, üzerimizdeki haklari asla ödenmeyecek olan, çagdas bir Türkiye’de yasamak için gelecek nesillerimiz adina umut bagladigimiz ögretmenlerimizin ögretmenler gününü kutluyor, ebediyete intikal eden ögretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”
“Ögretmenlik tarihin en eski meslegidir”
Topluluk baskaninin ardindan kürsüye gelen Karaman Atatürkçü Düsünce Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Demir “Ögretmenlik tarihin en eski meslegidir. Geçmisten günümüze insanligin, bilimin, medeniyetin gelismesinde ögretmenligin etkisi vardir. Ögretmenlik kisinin kendini gelistirmesinde, çevresini aydinlatacak bütün becerileri kazanmasinda kaynaktir.” diye konustu. Atatürk’ün “En büyük mücadele cehaletle yapilandir” sözünün altini çizen Demir, “Okuma-yazma oraninin yüzde iki oldugu dönemlerden oran yüzde 95’in üzerine çikmistir. Atatürk’ün gösterdigi yolda yükselen bu çitada ögretmenlerin ögrenciye duydugu sevgi ve sunulan her türlü imkan unutulmamalidir. Egitim dünyasini çagdas uygarlik seviyesine ulastirmak için elimizden geleni yapmaliyiz.” dedi.
“Büyük Adam Mustafa Kemal Atatürk”
KMÜ Atatürkçü Düsünce Ögrenci Toplulugu Danismani Okt. Atilla Zorlu da konusmasina Iranli bir sairin "Allah bir ülkeye yardim etmek ve onun elinden tutmak isterse basina Mustafa Kemal gibi lider getirir” sözleriyle basladi. Okt. Zorlu konusmasina söyle devam etti: “Atatürk dünyaya kalici bir iz birakarak yüzyilin lideri seçilmistir ve hala Büyük Adam sözleriyle aniliyor. Atatürk hayati boyunca 4 bin tane kitap okumus ve alti dil bilmektedir. Türk gençleri böyle bir liderin arkasindan gitmelidir. Gençler Ulu Önder’i anmaktan çok, anlamaya çalismali. Bunun içinde toplantilar yapmali ve geride biraktigi emanete sahip çikmalidir.”
24 Kasim Ögretmenler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlik, Atatürk’ün hayatini konu alan Halit Ergenç’in Atatürk’ü canlandirdigi, Turgut Özakman’in senaryosunu yazdigi ve yönetmenligini Hamdi Alkan’in yaptigi “Dersimiz Atatürk” film gösterimiyle devam etti. Filmin ardindan Atatürkçü Düsünce Ögrenci Toplulugunun katilimcilara çiçek dagitmasiyla etkinlik sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284