KMÜ’de 3. Aile Danismanligi Kursu Açiliyor

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde ilk iki aile danismanligi kursunun yogun talep görmesi nedeniyle (KMÜ) ‘Aile Danismanligi’ sertifika programinin üçüncüsü açiliyor.

 KMÜ’de 3. Aile Danismanligi Kursu Açiliyor

KMÜ Sürekli Egitim Merkezinin (SEM) düzenledigi kurs 22 Kasim 2014 ve 10 Mayis 2015 tarihleri arasinda yapilacak. Her hafta Cumartesi ve Pazar günleri 09.00 - 18.00 arasi 450 saatlik egitimin ardindan katilimcilar Aile Danismanligi sertifikasini almaya hak kazanacaklar. Kursta Aile Danismanligina Giris ve Temel Kavramlar, Aile Danismanligi Yöntem ve Teknikleri, Evlilik Süreçleri, Aile Içi Iletisim ve Çift Terapisi gibi egitimler verilecek.

Egitime tip, hemsirelik, sosyoloji, sosyal hizmet, çocuk gelisimi, psikoloji, psikolojik danismanlik ve rehberlik alanindan mezun olanlar ile 2015 Haziran ayinda mezun olabilecek durumundakiler katilabilecek.
Basvurularin KMÜ Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezinin internet sitesinden yapildigi Aile Danismanligi Kursu hakkinda detayli bilgiye //sem.kmu.edu.tr adresinden ulasilabiliyor.
Aile Danismanligi Sertifikasi Ne Ise Yarayacak?
Kamu Kurumlarinda Çalisma Imkâni: Sosyal Yardimlar Genel Müdürlügünce alt yapisi tamamlanan Aile Sosyal Destek Programi (ASDEP) ile aile hekimligi uygulamasina benzer bir yapida vatandaslara “hane” odakli sosyal danismanlik saglanacak. Bu kapsamda ilk pilot uygulama Kirikkale ve Karabük’te hayata geçirildi. Üniversitelerden egitim alan yaklasik 400 danisman, durumu “riskli” olarak belirlenen ailelerle görüsmeye basladi. Yakin bir gelecekte ise yurt genelinde binlerce aile danismanina ihtiyaç duyulacak. Sosyal hizmet ilkesi geregince belediyelerin de aile danismanlarini bünyelerinde çalistirmalari bekleniyor.
Memurlara Baska Kuruma Geçis Imkâni: Halen herhangi bir kamu kurumunda çalismakta olan ve yönetmelikte belirtilen programlardan mezun durumunda bulunan memurlar da bu sertifikayi almayi tercih edebilir. Çünkü Aile Danismanligi sertifikasini alan kamu görevlileri ilgili birimlere geçis için basvurulabilme sansina sahip olabilecekler.
Özel Aile Danisma Merkezi Açma Imkâni: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi tarafindan çikarilarak Resmi Gazetede yayimlanan yönetmelige göre bir sekreter, bir hizmet yetkilisi ve bir aile danismani ile özel büro açmak mümkün olacak. Bu bürolar özel hizmet verebildigi gibi devlet de anlasmali özel danisma bürolarindan gerektiginde hizmet satin alabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284