KMÜ’de Aile Danismanligi Kursunun Ikincisi Düzenlenecek

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘Aile Danismanligi’ sertifika programinin ikincisi basliyor. KMÜ Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi (KMÜSEM) tarafindan düzenlenen ve Karaman`daki farkli meslek gruplarini biraraya getiren kurs, bölgenin aile danismanligi ihtiyacini karsilamayi hedefliyor.

 KMÜ’de Aile Danismanligi Kursunun Ikincisi Düzenlenecek

Yönetmelik sartlarina uygun olarak tip, psikoloji, sosyal hizmet, hemsirelik, sosyoloji, psikolojik danisma ve rehberlik ile çocuk gelisimi mezunlarinin katildigi kursta Aile Danismanligina Giris ve Temel Kavramlar, Aile Danismanligi Yöntem ve Teknikleri, Evlilik Süreçleri, Aile Içi Iletisim ve Çift Terapisi gibi egitimler veriliyor.
Ikinci Aile Danismanligi Egitim Programi 26 Nisan’da Baslayacak
Ilki 13 Nisan’da tamamlanarak sertifika töreni gerçeklestirilen Aile Danismanligi egitim programinin ikincisi 26 Nisan’da baslayip 20 Temmuz’da sona erecek. Her hafta Cumartesi ve Pazar günleri 09.00-18.00 arasi düzenlenecek kursta 300 saat teorik ve 150 saat uygulamali olmak üzere toplam 450 saat egitim verilecek.
Basvurularin KMÜ Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezinin internet sitesinden yapildigi Aile Danismanligi Kursu hakkinda detayli bilgiye //sem.kmu.edu.tr adresinden ulasilabiliyor.
Aile Danismanligi Sertifikasi Ne Ise Yarayacak?
Kamu Kurumlarinda Çalisma Imkâni: Sosyal Yardimlar Genel Müdürlügü’nce alt yapisi tamamlanan Aile Sosyal Destek Programi (ASDEP) ile aile hekimligi uygulamasina benzer bir yapida vatandaslara “hane” odakli sosyal danismanlik saglanacak. Bu kapsamda ilk pilot uygulama Kirikkale ve Karabük’te hayata geçirildi. Üniversitelerden egitim alan yaklasik 400 danisman, durumu “riskli” olarak belirlenen ailelerle görüsmeye basladi. Yakin bir gelecekte ise yurt genelinde binlerce aile danismanina ihtiyaç duyulacak. Sosyal hizmet ilkesi geregince belediyelerin de aile danismanlarini bünyelerinde çalistirmalari bekleniyor.
Memurlara Baska Kuruma Geçis Imkâni: Halen herhangi bir kamu kurumunda çalismakta olan ve yönetmelikte belirtilen programlardan mezun durumunda bulunan memurlar da bu sertifikayi almayi tercih edebilir. Çünkü Aile Danismanligi sertifikasini alan kamu görevlileri ilgili birimlere geçis için basvurulabilme sansina sahip olabilecekler.
Özel Aile Danisma Merkezi Açma Imkâni: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi tarafindan çikarilarak Resmi Gazetede yayimlanan yönetmelige göre bir sekreter, bir hizmet yetkilisi ve bir aile danismani ile özel büro açmak mümkün olacak. Bu bürolar özel hizmet verebildigi gibi devlette anlasmali özel danisma bürolarindan gerektiginde hizmet satin alabilecek.
Aile Danismanligi Sertifikasi Nerelerden Alinabilir?
Yönetmelik geregi kapsamli bir egitim programi gerektiren Aile Danismanligi sertifika programlari su anda yalnizca üniversiteler tarafindan düzenlenebiliyor. Sertifikalar, Teorik Bilgi, Uygulama ve Supervizyon ile birlikte toplamda en az 450 saatlik egitim sonunda verilebiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284