KMÜ’de Birinci Kadın Buluşmaları

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Birinci Kadın Buluşmaları gerçekleşti.

KMÜ’de Birinci Kadın Buluşmaları

Rektör Prof. Dr. Namık Ak’ın eşi Mürşide Ak’ın himayelerinde gerçekleşen Kadın Buluşmaları’na il protokol üyelerinin eşleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

KMÜ Yunus Emre Kültür ve Sanat Evi’nde 02 Nisan Cuma akşamı gerçekleştirilen 1. Kadın Buluşmaları, KMÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gizem Saygılı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Üniversite Yunus Emre ve Türkçe Yılı Etkinlikleri koordinasyon ekibinde de yer alan Saygılı, “İlk kez düzenlenen Kadın Buluşmaları, hepimize büyük bir moral ve motivasyon kaynağı olacak. Şahsım ve tüm KMÜ ailesi adına Mürşide Ak Hanımefendi’ye böylesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yaparak bizleri bu güzel ortamda bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantının ev sahipliğini gerçekleştiren Mürşide Ak ise davetlilere hoş geldiniz konuşması yaparak “Bu yılın Yunus Emre ve Türkçe Yılı olması münasebetiyle hem kültürümüzün kadınlara verdiği değeri bir kez daha hatırlamak hem de Yunus Emre’yi şiir ve ilahileriyle anmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Salgın koşulları nedeniyle maalesef etkinliğimizi dar kapsamlı tutmak zorunda kaldık. Bu sadece bir başlangıç ve Kadın Buluşmaları’nı zor koşullar altında da olsa devam ettirmek istiyoruz. Dilerim daha sağlıklı günlerde daha geniş katılımlı toplantılar yapmak nasip olur. Kadınların bir araya gelmesini ve paylaşımlarda bulunmasını son derece önemsiyor; tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

1. Kadın Buluşmaları’nda açılış konuşmaları ve tanışmanın ardından Yunus Emre’ye ait “Ah nice bir uyursun, uyanmaz mısın”, “Gel gör beni aşk neyledi”, “Hak bir gönül verdi bana” gibi ilahiler def ve ney eşliğinde söylenirken yine enstrümanlar eşliğinde Yunus Emre’nin şiirleri okundu. Halk türküleri ve sanat müziği eserlerine de yer verilen program, davetlilerin teşekkür konuşmaları ve iyi dilek temennileriyle birlikte sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284