KMÜ’de Coskulu Mezuniyet Töreni

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 2011-2012 egitim-ögretim yili mezuniyet töreni, yaklasik 1600 mezun, aileleri, üniversite çalisanlari ve Karaman halkinin katilimi ile büyük bir coskuyla kutlandi.

KMÜ’de Coskulu Mezuniyet Töreni
Kemal Kaynas Stadyumu’nda 23 Mayis Çarsamba günü saat 18.30’da baslayan törene üst düzey protokol üyelerinin yanisira üniversitenin idari ve akademik personeli, ögrenci aileleri ve Karaman halki katildi.
Ellerinde Türk bayragi ve KMÜ flamasi ile coskuyla stadyum geçis alanina giren mezunlar, her okulun farkli olan binisleri ile renkli bir görüntü olusturdu. Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu ögrencilerinin modern dans ve jimnastik gösterileri begeniyle izlendi.
Törende konusan KMÜ Ögrenci Konseyi Baskani Emre Ökkes Soydemir, mezun arkadaslarinin bir üniversite diplomasi almalarinin yaninda her açidan donanimli bireyler olarak topluma yarar saglayacagina inandigini belirtti, tüm ögretim elemanlarina, ailelere ve törene katilanlara tesekkür etti.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, konusmasinda mezunlarin yasaminda en degerli anlardan biri olan mezuniyet töreninin coskusunu hep birlikte yasamanin mutlulugunu ifade etti. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi mezunlarinin her alanda nitelikli insan olarak yetistirilmelerine önem verildigini belirtti. Törenin ögrencilerin oldugu gibi üniversite çalisanlarinin da gurur günü oldugunu belirten Rektör Gökmen, stadyumdaki yüzlerce aile ve tören alanindaki ögrenciler tarafindan coskuyla alkislandi.
650. Tarihi Kirkpinar Yagli Güreslerinde Baspehlivan olan KMÜ Ögrencisi Ali Gürbüz’e hediyesinin verilmesinin ardindan, okul birincileri isimlerini onur kütügüne çaktilar. Mezunlara, her akademik birimdeki bölüm baskanlari ve program ögretim elemanlari tarafindan diplomalari verildi.
Üniversite egitim sürecinin doruk noktasi olarak sembollesen kep atma ani, aileler ve ögrencilere duygulu anlar yasatti. Toplu halde defalarca kep atan mezunlar, hem üniversiteden mezun olmanin, hem de yeni bir hayata baslamanin heyecanini birlikte yasadilar. Stadyumu tamamen dolduran gururlu aileler ve Karaman halki esliginde tören, sölen havasinda sona erdi.
5. bahar söleni kapsaminda mezuniyet töreninden sonra yapilacak konserin organizasyonunu üstlenen firma, teknik yetersizlikleri nedeniyle Emre Aydin’in verecegi konseri gerçeklestiremedi. Firma hakkinda yasal islemler baslatildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284