KMÜ’de Destekleme Programlari Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Proje Teknoloji ve Transfer Ofisi ile Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) Karaman Subesi isbirliginde bilgilendirme toplantisi yapildi. Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda TKDK uzmanlarinca düzenlenen bilgilendirme toplantisina ögretim elemanlari ve çok sayida ögrenci katildi.

KMÜ’de Destekleme Programlari Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

“2013 yilinda 1 milyon Euro hibe dagittik”
Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) Karaman Subesinde uzman olarak görev yapan Ömer Varli, kurum koordinatörlügü olarak 2012 yilindan bu yana hizmet verdiklerini ve 2013 yilindan itibaren de hibe dagitmaya basladiklarini söyledi.
Kurumun, hibe dagitan diger kuruluslara oranla daha kati sartlara sahip oldugunu dile getiren Ömer Varli, kendilerine sunulan projelerin gerekli sartlari tasiyip tasimadiginin en ince ayrintisina kadar incelendigini belirtti. Varli, “Kurumumuzun onayini alarak hibe hakki kazanan projeler daha sonra Avrupa Birligi (AB) Komisyonu tarafindan da degerlendiriliyor. Bu bakimdan hibe dagitimi konusunda herhangi bir usulsüzlük olmasi söz konusu degildir. Henüz yeni kurulmus olan koordinatörlügümüz tarafindan Karaman’da toplam 1 milyon Euro hibe dagitimi yapilmistir.” dedi.
“Canli hayvan destegi saglamiyoruz”
Uzman Ahmet Özden Metik ise TKDK Karaman Il Koordinatörlügü ve faaliyet raporlari hakkinda bilgiler vererek, hibelerden yararlanmak için yapilmasi gerekenleri anlatti. Ahmet Özden Metik, desteklemelerde dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekerek, “Kurumumuz tarafindan yapilan hibeler kapsaminda canli hayvan destegi bulunmuyor. Maddi yardimlarimiz sadece makine, ekipman ve insaat destegi olarak veriliyor.” seklinde konustu.
“Proje sizden, destek bizden”
Ahmet Özden Metik, et üreten, su ürünleri, süt ve süt ürünlerinin islenmesi ve pazarlanmasini yapan tarimsal isletmelere verilmek üzere farkli destekleme kosullari oldugunu aktararak, bireylerin kendilerine gerek yeni yatirim için gerekse ellerindeki tesisin modernizasyonu için basvurabildiklerini ifade etti. Metik ayrica sartlari saglayan ve projesi onaylanan girisimcilere yaptiklari harcamalarin en az yüzde 40’i, en fazla ise yüzde 65’inin TKDK tarafindan ödendigini dile getirdi.
Toplantida Karaman Tarim ve Kredi Kalkinmayi Destekleme Kurumu uzmanlari katilimcilarin merak ettikleri sorulari da yanitlayarak, hibe desteklemelerinden yararlanmak isteyenlere proje hazirlama konusunda ipuçlari verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284