KMÜ’de Dezenfeksiyon Çalışması Yapıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) akademik ve idari birimlerinde koronavirüs önlemleri kapsamında dezenfeksiyon ve bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

KMÜ’de Dezenfeksiyon Çalışması Yapıldı

Tüm dünyayı tehdit eden ve son olarak ülkemizde de görülen koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla kurumlardaki çalışmalar da hız kazandı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde salgından korunmak amacıyla alınan tedbirler kapsamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay başkanlığında alanında uzman öğretim elemanlarının da bulunduğu Kurumsal Koordinasyon Kurulu oluşturularak salgına karşı etkili bir mücadele başlatıldı.
Geçtiğimiz hafta Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) salgının önlenmesi amacıyla üniversitelerde eğitim-öğretime üç hafta süreyle ara verilmesi kararına ilave olarak üniversitelerde akademik ve idari personelden 60 yaş ve üzerinde bulunanlar ile hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, Sağlık Bakanlığının belirlediği dezavantajlı gruplar (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diyabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 12 gün idari izinli sayıldı.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kurumsal Koordinasyon Kurulu öncülüğünde alınan tedbirler çerçevesinde üniversite öğrencileri ve personeline yönelik gerek resmi internet sitesi üzerinden gerekse elektronik posta, mesaj sistemi ve sosyal medya hesaplarından sürekli olarak bilgilendirmelerde bulunuluyor. Ayrıca üniversitenin merkezi kütüphanesi ve yüzme havuzu gibi toplu kullanıma açık alanları da önlem amacıyla bir süreliğine hizmete kapatıldı. Yine tedbirler çerçevesinde birimlerde yapılan dezenfeksiyon çalışmalarına ek olarak personelin ve öğrencilerin sıkça kullandıkları alanlara el dezenfektanları yerleştirilerek salgınla mücadele, bireysel ve kurumsal olarak etkili bir şekilde yönetiliyor.
“Vatandaşlarımız tedbirsiz davranışlardan uzak durmalılar”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, koronavirüse karşı tüm dünyada ve ülkemizde yoğun bir mücadele verildiğini belirterek, “Özellikle ülkemizde salgına karşı erken önlemler alınarak virüsün ülkemize girişi geciktirilmiştir. Fakat günümüz dünyasında bu virüsten etkilenmemek imkânsız bir hal aldığı için ülkemizde de çeşitli vakalara rastlanmaktadır. Devletimizin aldığı önlemlerin yanı sıra bizler de bireyler ve kurumlar olarak bu mücadeleye kararlı ve etkili bir katkı sunmalıyız. Bütün vatandaşlarımızın devletimizin yetkili kurumlarının ve özellikle de Sağlık Bakanlığının yaptığı uyarılara kulak vererek dikkatli olmaları, kendi hayatlarının yanı sıra aileleri, çevreleri ve tüm toplumu etkileyecek tedbirsizliklerden uzak durmaları gerekmektedir. Özellikle de öğrencilerimizin eğitime verilen üç haftalık arada sosyal etkileşimden uzak durarak virüse karşı kendilerini korumaları büyük bir önem teşkil ediyor. Tüm insanlığı etkileyen bu salgının en az zararla atlatılması ve gerek ülkemizin gerekse dünyamızın yeniden sağlıklı, huzurlu ve mutlu günlere kavuşması en büyük temennimizdir.” açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284