KMÜ’de Dost Akif Konferansi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Genç Vizyon Ögrenci Toplulugu “Dost Akif” konulu konferans düzenledi.

KMÜ’de Dost Akif Konferansi

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Karamanoglu Mehmetbey Salonu’nda 11 Mart 2013 Pazartesi günü saat 15.00’te gerçeklestirilen konferansin konugu edebiyatçi yazar Hasan Arslan oldu. Etkinlige KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Çevik ve çok sayida ögrenci katildi.
Istiklal Marsinin kabulünün 92. yildönümü dolayisiyla konferansa Istiklal Marsimizin okunmasi ve sehitlerimizin anisina bir dakikalik saygi durusunda bulunulmasiyla baslandi. Ardindan ögrenciler Akif’in “Asim’in Nesli” adli siirini büyük bir coskuyla okudular.
Prof. Dr. Sabri Gökmen konferansin basinda yaptigi konusmada Mehmet Akif’in bir gönül adami oldugunu söyleyerek “Akif gibi 10 insan olsa bu ülkenin kaderi çok farkli olurdu.” diye konustu.
Edebiyatçi-yazar Hasan Arslan konferansta Mehmet Akif’i “dost” yapan kavramlar üzerinde durarak, Akif’in hayatindan kesitleri ögrencilerle paylasti. Mehmet Akif’i “zaman, okuma, söz, vefa ve bakis” gibi birçok degerin dost hale getirdigini söyleyen Hasan Arslan bu degerler çerçevesinde vatan sairimizin anlamlandirilmasi gerektigini belirtti.
Akif’i “Söze hazine degeri katan adam” olarak nitelendiren Hasan Arslan, ünlü saire babasindan lügat miras kalmasinin onun kendisine kelimelerden bir dünya kurmasinda büyük etkisi olduguna dikkat çekti. Arslan, “Sairimiz için hayatin anlami okumak ve okutmakti. O bizim için Anadolu bozkirinin bahçivaniydi.“ dedi.
Arslan, Mehmet Akif‘in hayatina dair dostlari tarafindan çok fazla eserin yazilmis olmasinin onun ömrünün çok bereketli geçmesinden kaynaklandigini söyledi. Akif’le ilgili paylastigi su hikaye katilimcilardan büyük alkis aldi: “Akif’in bes çocugu olmasina ragmen sofrasinda sekiz çocuk bulunurmus. Bunun sebebini soranlara ölen bir arkadasinin çocuklarina baktigini ve onlara ömür boyu destek olacagini söylemis.”
Konferansin sonunda edebiyatçi-yazar Hasan Arslan’a Rektör Gökmen tarafindan plaket takdim edildi. Yapilan çekilisle de 30 ögrenci Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adli eserini kazandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284