KMÜ’de Engelleri Aşan Şölen

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Engelli Öğrenci Şenliği düzenlendi. KMÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü ile Karaman'daki özel eğitim kurumlarının işbirliğinde düzenlenen şölene il genelinden 200 öğrenci katıldı.

KMÜ’de Engelleri Aşan Şölen

Şölende Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin eşlik ettiği oyunlarla doyasıya eğlenen engelli öğrenciler horon oynayıp halay çekerken kendileri için hazırlanan oyun parkurunun keyfini çıkardılar.

KMÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr Mustafa Başkonak, şölenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Sadece Engelliler Haftasında değil yılın tamamında engelli bireylere yönelik çalışmalarımız artarak devam ediyor. Üniversitemiz öncülüğünde gerçekleştirilen ve Karaman’ın diğer kurum ve kuruluşlarının da destek verdiği bu etkinliklerle engelli bireylere yönelik fiziksel-eğitsel erişilebilirlik ve düzenlemelerin yanı sıra toplumsal farkındalığın arttırılması amaçlanıyor. Bugünkü çalışmamız ile engelli kardeşlerimizi biraz olsun mutlu edebilmek, yüzlerinde gülümseme oluşturabilmek istedik. Onların mutluluklarını görünce amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284