KMÜ’de Geleneksel Türk Sporlari Sergilendi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜBESYO) tarafindan ‘Geleneksel Türk Sporlari Günleri’ düzenlendi. Etkinlige akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci katildi.

 KMÜ’de Geleneksel Türk Sporlari Sergilendi

Karaman Lisesi’nden yüze yakin ögrencinin de takip ettigi etkinlikte BESYO Spor Yöneticiligi birinci ve ikinci sinif ögrencilerinden olusan 95 kisi görev aldi.

22 Farkli Brans Için Poster Sunumu Yapildi
Geleneksel Türk Sporlari etkinligi açilis töreninin ardindan temsili olarak ‘Kirkpinar Güresleri’ oynandi. Daha sonra ise ‘kusak güresi’ ve ‘judo’ gösterileri yapildi.
Geleneksel Türk Sporlari Günlerinde gökbörü, cirit, binicilik, okçuluk, polo, kiliç, dokuz kumalak, avcilik, kuras, gürz, tepük, yüzme, matrak, kayak, tomak, boks, kiz börü, beyge, aba, bilek, kirkpinar, salvar ve kusak güresi konulu poster sunumlari yapilarak 22 farkli brans hakkinda ziyaretçilere bilgi verildi.
Etkinlikte ayrica ‘Sporcu Osmanli Padisahlari’, ‘Unutulmaz Türk Güresçileri’, ‘Ahilik ve Spor’ konulu posterler de sergilendi.
“Geçmisini bilmeyen gelecegine yön veremez”
Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin etkinlikle ilgili yaptigi açiklamada, ‘Geçmisini bilmeyen gelecegine yön veremez’ sloganiyla yola çiktiklarini ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Tekin, Türk spor kültürünün engin yapisini ortaya çikarmak ve dünyanin her yerine yayilmis olan Türk spor kültürünü tanitmak ve yasatmak adina böyle bir etkinligi düzenlediklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284