KMÜ’de Görme Engelli Öğrenciler İçin Kuran Kursu Eğitimi Başladı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü ve Karaman İl Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği ‘Yaz Kuran Kursu’ başladı.

KMÜ’de Görme Engelli Öğrenciler İçin Kuran Kursu Eğitimi Başladı

Bilinçli Üniversite Engelsiz Kampüs projesi kapsamında düzenlenen kurs, İslami İlimler Derneği ve Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Temsilcilerinin de destekleriyle 3 Temmuz ile 18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Proje ile yirmiye yakın görme engelli öğrenci, İslami İlimler Fakültesinden üç eğitmen eşliğinde Kuran öğrenecek. Öğrencilerin hafta içi her gün evden servisle alınıp tekrar eve bırakılacağı kurs süresince öğrencilere Kuran, itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersleri olmak üzere toplamda 105 saat ders gösterilecek.

KMÜ Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr Mustafa Başkonak, Yaz Kuran Kursu hakkında açıklamalarda bulunarak şunları ifade etti: “Üniversitemizin ve Müftülüğün bize sunduğu imkânları en iyi şekilde değerlendirerek görme engelli öğrencilerimize İslam'ı sevdirmek, Kuran-ı Kerim’in özünü anlamalarını sağlamak ve dinimizi tanıtmak amacıyla böyle bir program düzenledik. Yaz dönemi boyunca Kuran eğitimin yanı sıra öğrencilerimizin güzel vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla farklı etkinlikler de düzenleyeceğiz. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz etkinliğin gelecek yıllarda da sürekli hale gelmesini temenni ediyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284