KMÜ’de Hayata Dair Söylesiler

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Islami Ilimler Fakültesi tarafindan ‘Hayata Dair Söylesiler’ dizisinin ilki gerçeklestirildi. Karaman Cumhuriyet Bassavcisi Abdurrahim Alan’in konuk oldugu söylesiye KMÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ahmet Yildirim ve Prof. Dr. Osman Çevik, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

KMÜ’de Hayata Dair Söylesiler

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen söylesinin açilis konusmasini Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Halit Çalis yapti. Yeni egitim ögretim yilinda ögrencilere yönelik düzenleyecekleri etkinlikler hakkinda bilgi veren Dekan Çalis, Cumhuriyet Bassavcisi Abdurrahim Alan basta olmak üzere söylesiye katilan herkese tesekkür etti.
“Ugruna yasamamiz gereken bir amacimiz olmali”
Prof. Dr. Halit Çalis’in ardindan kürsüye çikan Karaman Cumhuriyet Bassavcisi Abdurrahim Alan söylesinin konusunu ‘hedef’ olarak belirledigini söyleyerek keyifli bir söylesi gerçeklestirdi. Ögrencilere hayata dair hedefleri olmasi gerektigi konusunda uyarilarda bulunan Bassavci Alan, “Ugruna yasamamiz gereken bir amacimiz olmali. Maalesef günümüz insanlari arasinda hedef koyarken tek amaç refah düzeyini yükseltmek oluyor. Bunun aksine hedeflerimizi gerek dünyevi gerekse uhrevi hedefler olarak belirlemeliyiz.” dedi.
“Basarili olmak insanlarin kalbini fethetmektir”
Basarili olmanin sadece bir seyler yaparak gerçeklestirilemeyecegini ifade eden Cumhuriyet Bassavcisi Abdurrahim Alan konusmasini söyle sürdürdü: “Basarili olmak demek insanlarin kalbini fethetmek demektir. Insanlari dogru yola sevk edemiyorsaniz basarili olmus sayilmazsiniz. Islami Ilimler Fakültesi ögrencileri olarak omuzlarinizda büyük bir yük var. Üniversitedeki arkadaslarinizin ve Karaman’in sizlere ihtiyaci var. Bu konuda sizlerden beklentilerimiz büyük. Ögrendiklerinizi ve bildiklerinizi öncelikle kendiniz uygulayin. Hayatinizi ögrendiklerinizi gerçeklestirerek yasayin. Daha sonra bildiklerinizi etrafiniza anlatin. Üniversitenin 13 bine yakin ögrencisi içerisinde yüz kisilik bir ögrenci gurubusunuz ve bu 13 bin kisinin sizin üzerinizde haklari var. Bunu asla unutmayin ve buna göre davranmaya gayret gösterin.”
Ögrencilere tarihi olaylardan örnekler aktaran Cumhuriyet Bassavcisi Abdurrahim Alan ögrencileri dil ögrenmeleri konusunda da uyardi. Bassavci Alan, “Kendinizi çok iyi yetistirmeniz lazim. Nesiller ve çag o kadar hizli ilerliyor ki buna ayak uydurmaniz gerek. Arapça’nin yani sira Osmanlica’yi çok iyi derecede bilin. Sadece mezar taslarini okumak için bile olsa Osmanlica ögrenmeniz gerektigini düsünüyorum. Geçmisimizi ve tarihimizi bilmeliyiz.” seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284