Kmü’de ‘Is Hayatinda Etkili Iletisim Ve Mülakat Teknikleri’ Semineri

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyoloji Ögrenci Toplulugu tarafindan ‘Is Hayatinda Etkili Iletisim ve Mülakat Teknikleri’ konulu seminer düzenlendi. Insan Kaynaklari Uzmani Yeliz Akpolat ile Yasin Özdil’in sunumlarini yaptigi seminere akademik ve idari personelin yani sira çok sayida ögrenci katildi.

Kmü’de ‘Is Hayatinda Etkili Iletisim Ve Mülakat Teknikleri’ Semineri

“Bireyler kendileriyle ilgili kisilik egzersizleri yapmali”
Sinevizyon gösterimlerinin de yapildigi seminerde konusan Uzman Yeliz Akpolat, bilginin kolay yoldan elde edilemeyecegini belirterek zaman ve emek harcayarak bilgiye ulasilabilecegini söyledi. Ögrencilere egitim hayatlarinin sonunda girecekleri mülakat ve özgeçmis hazirlama ile ilgili bilgiler veren Akpolat, bireylerin kisiliklerine dair egzersizler yapmalarinin önemine deginerek, “Kisilik egzersizleriyle birey kendine dair fikir edinme sansi bulur. Insanlar bu sekilde zayif ve güçlü yönlerini tespit ederek, kendilerini bu yönde gelistirme imkânina sahip olurlar ve böylece kisiliklerine uygun hareket etme kabiliyeti kazanirlar.” dedi.
“Özgeçmisinizi hazirlarken dürüst olun”
Özgeçmis hazirlama teknikleri hakkinda da ipuçlari veren Yeliz Akpolat, özgeçmis hazirlarken belli bir düzen ve kurallar çerçevesinde olunmasi gerektigini ifade ederek, “Özgeçmisinizi hazirlarken dürüst olun. Insan kaynaklari sizin özgeçmisinizi incelerken sizin yazmis oldugunuz bilgiler dogrultusunda sizi degerlendirir ve mülakat asamasinda size bu yönde sorular yöneltir.” seklinde konustu. Akpolat ayrica mülakatlarda sorulabilecek sorular ve bu sorulara verilebilecek cevaplar hakkinda da anlatimlarda bulundu.
“Empati, baskalarinin tercihlerine saygi göstermektir”
Iletisim ve insan kaynaklari konusunda anlatimlarda bulunan Uzman Yasin Özdil ise birey, toplum ve gruplar arasinda karsilikli yapilan her türlü bilgi aktariminin sadece iletisim yoluyla yapilabilecegini söyledi. Is yerinde iletisim yoluyla anlasma, aktarma, uyum, farklilik ve anlasilir olmak gibi pek çok aktivitenin kullanildigina dikkat çeken Özdil, insanlarla iletisimimizde empati kurmanin önemine dikkat çekerek, “Kendimizin sevdigi veya hoslandigi seylerin diger insanlar tarafindan da sevilmesini beklemek yanlis olur. Onlara bizim sevdiklerimizi sevdirmeye çalismak veya bu beklenti içine girmek bile iletisimde çatisma yaratir. Empati baskalarinin tercihlerine saygi göstermektir.” diye konustu.
“Mülakat sirasinda bilinçli hareket edin”
Yasin Özdil, is görüsmeleri sirasinda dikkat edilmesi gereken hususlara da dikkat çektigi konusmasinda sinevizyon gösterimi ile yapilmasi gerekenleri anlatti. Özdil, is görüsmesine gidilecek sirket veya kurumlar hakkinda önceden bilgi edinilmesi konusunda uyarida bulunarak, “Kisiler kendilerini iyi degerlendirmeli. Kisilikleri, tutumlari, yetenekleri, bilgi ve ögrenme kabiliyetlerine uygun isi belirlemeli. Is görüsmesinde tokalasma, göz temasi ve kiyafet gibi önemsiz gibi görünen konular hayati önem tasiyabilmekte. Mülakat öncesinde bu hususlarin özellikle dikkate alinmasi ve mülakat sirasinda bilinçli hareket edilmesi gerekiyor.” dedi.
KMÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Baskani Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal’in, Insan Kaynaklari Uzmani Yeliz Akpolat ve Yasin Özdil’e plaket vermesinin ardindan etkinlik sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284