KMÜ’de İŞKUR Kampüste Projesi Hayata Geçti

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile KMÜ Kariyer Merkezi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile hayata geçirilen 'İŞKUR Kampüste' projesi kapsamında öğrencilerin bilgilendirileceği 'eğitim salonunun' açılışı yapıldı.

KMÜ’de İŞKUR Kampüste Projesi Hayata Geçti

KMÜ Merkez Kütüphane içerisinde yer alan salonun açılışına KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, İŞKUR İl Müdürü Şevket Sarıkaya, üniversite personeli, iş ve meslek danışmanları ile öğrenciler katıldı.

Üniversite öğrencilerine yönelik alanında tecrübeli iş ve meslek danışmanları ile profesyonel insan kaynakları temsilcileri tarafından verilecek eğitimlerde iş hayatı konusunda farkındalık kazandırılması ve yöntem desteği verilmesi amaçlanıyor.

'İŞKUR Kampüste' Projesi kapsamında gençleri hayata hazırlamak için kariyer danışmanlık eğitimi, mülakat türleri ve uygulaması, özgeçmiş hazırlama, iş arama yöntemleri, beden dili ve iletişim gibi pek çok konuda ücretsiz eğitim veriliyor.

"En önemli yatırım gençlere yapılan yatırımdır"

Açılış sonrası öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Namık Ak gençlere şöyle seslendi:

"Siz olmadan burada bulunan binaların hiç bir önemi yok. Buraları şereflendiren sizlersiniz. İnsan bu dünyanın en şereflisidir. Gençler, hayata hazırlanmak için kendinizi sürekli geliştirmelisiniz. Ülkemizin geleceğine siz cevval, cesur, zeki ve çevik gençler katkıda bulunacaksınız. En önemli yatırım gençlere yapılan yatırımdır."

Mezun öğrencilere iş imkanı da sağlayan projenin açılış programında konuşan katılımcılar, projeden çok memnun olduklarını belirterek Rektör Prof. Dr. Namık Ak'a teşekkür ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284