KMÜ’de Islam Mezhepleri Sempozyumu Düzenlenecek

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Islami Ilimler Fakültesi tarafindan 25-27 Mart 2016 tarihlerinde “Islam Mezhepleri Sempozyumu” düzenlenecek.

KMÜ’de Islam Mezhepleri Sempozyumu Düzenlenecek

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklestirilecek sempozyumda “Mezhep-Din Iliskisi, Mezhebi Doguran Sebepler, Fikih Mezhepleri, Mezhepsizlik, Siyaset-Mezhep Iliskisi, Mezhep Taassubunun Tarihî ve Çagdas Görünümleri” gibi konu basliklari ele alinacak.
Sempozyum Düzenleme Kurulu Baskani ve Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Halit Çalis, sempozyum hakkinda “Dinî tefekkür ve hayat bakimindan bir rahmet olarak görülen, tarihî ve sosyolojik birer realite olan mezheplerin geçmisten günümüze degisimi itikadî ve fikhî boyutlariyla irdelenecek.” açiklamasinda bulundu.
Prof. Dr. Çalis, mezheplerin Islam’in sosyal ve kültürel çevre gibi etmenlere bagli olarak sekillenmis ve kurumsallasmis biçimlerini olusturduklarini belirterek “Modern dönemde dine farkli yaklasimlar ve bu eksende vücut bulan olusumlar çok farkli bir boyut kazanmistir. Mezhebi din haline getiren, dini marjinallestiren ve Islamofobiyi besleyen olusumlara sahne olan bir Islam cografyasiyla karsi karsi kalinmistir. Bu sempozyumla itikadî ve fikhî boyutlariyla mezhep realitesinin akademik bir yaklasimla tekrar gözden geçirilmesi amaçlanmistir.” dedi.
Sempozyuma bildiri metinlerinin son teslim tarihi 29 Ocak 2016 olup sempozyum hakkinda ayrintili bilgiye //islammezhepleri.kmu.edu.tr/ adresinden ulasilabilir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284