KMÜ’de Kabza Alma Töreni Düzenlendi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Geleneksel Türk Okçuluğu Kültür ve Sanat Öğrenci Topluluğu tarafından söyleşi ve kabza alma töreni düzenlendi.

KMÜ’de Kabza Alma Töreni Düzenlendi

Araştırmacı Yazar Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk’ün konuşmacı olduğu etkinliğe KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, üniversite personeli, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Topluluk Başkanı Yusuf Şamil Gözel’in konuşması ile devam etti.

"Ok vahdet alametidir"

“Geleneksel Türk Okçuluğu" konulu söyleşisini vermek üzere sahneye çıkan Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk, savaşçı bir yapıya sahip olan Türkler için okçuluğun büyük bir öneme sahip olduğuna dikkat çekti. "Ok vahdet alametidir." diyen Şentürk, İslamiyet ile tanışan Türklerin Peygamber Efendimizin “Okçuluk ve yüzmeyi öğrenin” hadisine layık olabilmek için okçuluğu daha da kutsallaştırdığını ifade etti. Türkler'de okçuluğun herkese öğretilmediğini dile getiren Şentürk, "Okçuluk; iyi bir aileden gelen, sağlam karakterli ve ahlaklı bireylere öğretilir." dedi. Okçuluk eğitimine başlayan kişilerin sabah kalktıklarında ilk iş olarak 66 kez yay çekerek kaslarını güçlendirdiğini dile getiren Şentürk, menzil atışları sonunda 900 gez mesafeye ok atan kişinin adının okçular defterine yazılarak kabza kuşanma töreni ile şereflendirildiğini söyledi.

Etkinlik, geleneksel Türk okçuluğu kabza alma töreninin canlandırılması ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün, Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk’e plaket takdim etmesinin ardından son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284