KMÜ’de Kan Bagisi Kampanyasi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Kizilay’a kan bagisi kampanyasi düzenlendi. KMÜ ögrenci topluluklarinin Türk Kizilayi Kan Bagisi Merkezi Müdürlügüyle ortaklasa gerçeklestirdikleri iki ayri kampanyayla 24-25-26 Kasim tarihlerinde bagis yapmak isteyenler kan bagisinda bulunabilecekler.

 KMÜ’de Kan Bagisi Kampanyasi

KMÜ Yunus Emre ve Hosgörü Ögrenci Toplulugu ile Arama Kurtarma ve Doga Sporlari (KARDOS) Ögrenci Toplulugunun katkisiyla gerçeklestirilen kan bagisi kampanyasi, KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinde (IIBF) 24-25-26 Kasim tarihlerinde düzenlenirken ikinci kampanya, Edebiyat Fakültesinde 25 Kasim Sali günü Türk Dili ve Edebiyati Ögrenci Toplulugu tarafindan gerçeklestirilecek.

“Kan ihtiyacinin yüzde 90’ini Kizilay karsiliyor”
Kizilay Kan Bagisi Merkezi doktoru Adem Özdemir, yapay olarak üretilemeyen kanin tek kaynaginin insan olduguna dikkat çekerek, Türkiye’de kan ihtiyaçlarinin yüzde 90’ini Kizilay’in karsiladigini söyledi.
Kan vermenin insanlarin kendi sagligi için de önemli olduguna deginen Özdemir, “Kan vermek yalnizca hayat kurtarmak degildir. Bagis yapmak daha saglikli hücre gelisimine katki saglarken, ilerleyen yaslarda kalp hastaliklarinin olusturabilecegi riskleri de azaltir.” dedi.
Vatandaslarin kan bagisi konusunda her geçen gün daha fazla bilinç sahibi olduguna deginen Özdemir, düzenlemis olduklari etkinlik için KMÜ ögrenci topluluklarina tesekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284