KMÜ’de “Kimyasal Silah” Konferansi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) “Türk Bilim Insanlari Kimyasal Silah Yapabilir mi?” konulu konferans düzenlendi. KMÜ Kamil Özdag Fen Fakültesi tarafindan düzenlenen ve sunumunu Firat Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Alaaddin Çukurovali’nin yaptigi konferansa Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Münir Oktay, enstitü ve yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci katildi.

KMÜ’de “Kimyasal Silah” Konferansi

“Hiçbir madde zehirli degildir, bütün maddeler zehirlidir”
Prof. Dr. Alaaddin Çukurovali, kimyasal silahlari “Hiçbir madde zehirli degildir, önemli olan miktaridir. Bütün maddeler zehirlidir, önemli olan miktaridir.” diye özetledi. Çukurovali bu açiklamasini “Zehirli bir madde eger canliya zarar verecek miktarda degilse, canliya etki etmedigi için zehirsizdir. Zehirsiz olan bir madde, örnegin su, gereginden fazla tüketilirse insana zarar verecegi için zehirlidir.” seklinde yorumladi.
Ilk kimyasal silahin 1. Dünya Savasi sirasinda ortaya çiktigini ve günümüze kadar gelistirilerek çesitli eylemlerde kullanilan bir silah haline geldigini belirten Çukurovali, sikça kullanilan bir silah olmasina ragmen kimyasal saldirilar sonucunda ölen insan sayisinin istatistiksel olarak incelendiginde önemsenmeyecek kadar az oldugunu söyledi.
Çukurovali, kimyasal silah üretiminin dünyadaki politik düzenle paralel gelistigini vurgulayarak ülke olarak bu konuda çok geride oldugumuzu söyledi. Kimyasal silahlarin kullanilmasini dogru bulmadigini fakat kullanmak için degil, caydirmak için kimyasal silahlara sahip olmamiz gerektigini sözlerine ekleyen Çukurovali, ülkemizin kimyasal silahlara sahip olmasinin en önemli sartinin kendine güvenmek oldugunu ifade etti.
Konferans, Prof. Dr. Münir Oktay’in Prof. Dr. Alaaddin Çukurovali’ya plaket sunmasiyla sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284