KMÜ’de Kutlu Dogum Sergisi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2. Geleneksel Kutlu Dogum Sergisi’nin açilisi yapildi. Bilinçli Gençler Ögrenci Toplulugu tarafindan gerçeklestirilen ve açilisini Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Alagöz’ün yaptigi sergiye akademik ve idari personelin yani sira çok sayida ögrenci katildi.

KMÜ’de Kutlu Dogum Sergisi

Sakal-i Serif Gösterimi Yapildi
Peygamber Efendimizin hayatinin kronolojik olarak anlatildigi etkinlik kapsaminda Karaman Zinnureyn Cami Imam Hatibi Yusuf Kömürcü tarafindan KMÜ’ye getirilen Sakal-i Serif de sergi içerisinde ziyarete açildi. 21 kutsal emanet fotografi ve 63 adet Hadis-i Serif’in yer aldigi ve yogun ilgi gören Kutlu Dogum Sergisi’nde ayni zamanda Peygamber Efendimizin sahabelerinin isimleri de yer aldi.
“Maketlerle Peygamber Efendimizin Hayati”
Kutlu Dogum Haftasi etkinlikleri kapsaminda KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinde düzenlenen ‘Kutlu Dogum Sergisi’nde Peygamber Efendimizin hayati boyunca yasamis oldugu önemli olaylar üç boyutlu maketler esliginde tanitildi. Kâbe, Mescid-i Nebevi, Sevr Magarasi gibi kutsal mekânlarin yani sira Hicret’in de canlandirildigi maketler ilgiyle izlenirken Peygamber Efendimizin o dönemde yemis oldugu yiyecekler ve bu yiyeceklerin faydalari da sergide anlatildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284