KMÜ’de Madenciler Isaret Diliyle Anildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi (KMÜSEM) tarafindan düzenlenen Isaret Dili Kursu sertifika töreninde Soma’da hayatini kaybeden madenciler anisina isaret diliyle siirler okundu.

KMÜ’de Madenciler Isaret Diliyle Anildi

Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda gerçeklestirilen törene Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer, Sürekli Egitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçin, akademik ve idari personel ile kursiyerler ve aileleri katildi. Isaret diliyle Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan tören, Isaret Dili Uzmani Arzu Hazar’in açilis konusmasiyla devam etti. Hazar, isaret dili kursunun 120 saat sürdügünü ve kursa katilan 38 kursiyerin egitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandigini belirtti. Amaçlarinin “Sesli dünya ile sessiz dünya arasinda köprü kurmak” oldugunu belirten Hazar, iletisimin bütün insanlar için bir hak oldugunu, isitme engellilerin de bu haktan yararlanabilmesi için isaret dili kursunu düzenlediklerini söyledi.
Sertifika töreninde kursiyerler tarafindan isaret diliyle “Madenci”, “Bir Madencinin Vasiyeti” siirleri ve “Madenci Türküsü” okundu. Program, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer’in kursiyerlere sertifika vermesi ve Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçin’in Egitmen Arzu Hazar’a plaket sunmasiyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284