KMÜ’de Mehmet Akif Ersoy Konferansla Anildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Saglik Yüksekokulu ile Saglik, Kültür ve Etik Ögrenci Toplulugu tarafindan “Bir Dava Adami Olarak Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans düzenlendi.

KMÜ’de Mehmet Akif Ersoy Konferansla Anildi
Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kiliçel, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ibrahim Yilmaz, üniversite personeli ve ögrencilerin katilimiyla düzenlenen program saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.
Programin açilis konusmasini yapan Prof. Dr. Ali Sahin, “Engin bir gönüle sahip olan, manevi baglarindan hiç kopmamis, kopanlari ise hiç hos karsilamamis olan, sözünün eri, dava adami Mehmet Akif’i anmak için burada toplandik. Anma programinin hazirlanmasinda emegi geçen ögrenci toplulugumuza ve çalisma arkadaslarimiza tesekkür ederim.” dedi.
Açilis konusmasinin ardindan kürsüye gelen Dr. Naif Özkul, Istiklal Marsi’nin yani sira Mehmet Akif’in manevi tarafini en iyi anlatan siirlerden birisinin Safahat’ta yer alan Sait Pasa Imami adli siir oldugunu belirterek bu siiri dinleyenlerle paylasti. Siirde Seyh Galip’in kasidesinden alti misra bulundugunu söyleyen Özkul, “Sultân-i rusül, sâh-i mümeccedsin efendim / Bîçârelere devlet-i sermedsin efendim / Mensûr-i leamrük’le müeyyedsin efendim / Dîvân-i Ilâhîde ser-âmedsin efendim / Sen Ahmed ü Mahmûd u Muhammedsin efendim / Hak’tan bize sultân-i müebbedsin efendim” dizelerine dikkat çekti.
Dr. Naif Özkul, misralarda geçen “leamrük” kelimesinin ise Kuran-i Kerim’de geçtigini ve bunun Peygamber Efendimizin ömrüne edilen bir yemin oldugunu sözlerine ekledi. Program, Dr. Özkul’a plaket takdim edilmesiyle sona erdi.
 

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284