KMÜ’de Ögrenciler Için Serbest Kürsü

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Gençlik Inisiyatifi Ögrenci Toplulugu tarafindan ögrencilerin düsüncelerini ifade edebilmeleri amaciyla ‘Serbest Kürsü’ kuruldu. Topluluk Baskani Fatih Ilhan, topluluk faaliyetlerinden bahsederek serbest kürsü kapsamindaki çalismalari anlatti.

 KMÜ’de Ögrenciler Için Serbest Kürsü

Simdi Söz Sende!

Serbest Kürsü, ulusal ve uluslar arasi güncel meseleler, baris, adalet, özgürlük, esitlik, insan haklari gibi konular üzerine kafa yoran ve söyleyecek sözü olan gençlerin kendilerini ifade etme imkâni buldugu bir platform olarak göze çarpiyor.
Ögrencilerin fikirlerini serbestçe dile getirebildikleri serbest kürsü hakkinda bilgilendirmelerde bulunan Fatih Ilhan, “Toplum olarak topluluk önünde konusma sikintisi yasiyoruz. Bu olumsuzlugu asmak amaciyla düzenledigimiz bu tip etkinliklerde kendimizi ifade etme sansi yakalamis oluyoruz.” dedi.
KMÜ’de Ögrenciler Için Bir Ilk
Ülkemizde ve yurtdisindaki üniversitelerde bu tip organizasyonlar düzenlenerek ögrencilere sorunlarini dile getirme firsati saglandigini belirten Ilhan, uygulamanin KMÜ’de bir ilk olma özelligi tasidigini söyledi.
Fatih Ilhan’in konusmalarinin ardindan ögrenciler çevre düzenlemeleri, kaçak yapilasma, çevre kirliligi gibi konularin ele alindigi serbest kürsüde fikirlerini paylasti ve karsilikli olarak bu konularda çözüm önerilerinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284