KMÜ’de Ögrenciler Mülteci Sorununu Konustu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gençlik Inisiyatifi Ögrenci Toplulugu tarafindan bir yildir düzenlenen ‘Serbest Kürsü’ etkinliginin 2015-2016 egitim-ögretim yili ilk oturumu gerçeklestirildi.

KMÜ’de Ögrenciler Mülteci Sorununu Konustu

Gençlerin toplumsal ve güncel sorunlar hakkinda fikir alisverisinde bulunmalari amaciyla düzenlenen etkinligin konusu “Ulusal ve Uluslararasi Mülteci Sorunu” oldu. Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi toplanti salonunda gerçeklestirilen ve moderatörlügünü ögrencilerden Ilyas Kiliç’in yürüttügü oturumda gençler “Ulusal ve uluslararasi alanda mülteci sorunu nedir? Türkiye’deki mülteci sayisi ve onlara yapilan yardimlar nelerdir? Avrupa’nin mültecilere yönelik etnik ve dini ayrimcilik baglamindaki tavir ve söylemleri nelerdir? Avrupa’nin mülteciler konusunda Türkiye’ye önerdigi tekliflerin degerlendirilmesi nasil olmalidir? Mülteci sorunu en aza nasil indirgenebilir?” gibi sorulara yanit aradilar.
Türkiye’nin geçmisten bugüne sik sik mültecilere ev sahipligi yaptigi vurgulanan toplantida son dönemde Irak, Suriye gibi Ortadogu ülkelerindeki politik bozukluk ve silahli saldirilarin ülkemize göç eden insan sayisini artirdigi ifade edildi. Toplantida Birlesmis Milletler Mülteci Yüksek Komiserligi’nin ülkemize saglamis oldugu fonlarla mültecilerin refah düzeyinin artirilmasi gerektigi dile getirilirken mültecilerin Türkiye’yi Avrupa’ya geçiste bir köprü olarak görmeleri ve kaçak yollari kullanmalarinin insanlik disi bir hal almaya basladigi, bu soruna bir çözüm üretilip mültecilerin Avrupa’ya mesru yollarla geçisinin kolaylastirilmasi gerektigi vurgulandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284