KMÜ’de Ögrenciler Terörizmi Konustu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Genç Baris Inisiyatifi Dernegi ile Gençlik Inisiyatifi Ögrenci Toplulugu tarafindan düzenlenen ‘Serbest Kürsü’ etkinliginin 2015-2016 egitim-ögretim yili ikinci oturumu gerçeklestirildi.

KMÜ’de Ögrenciler Terörizmi Konustu

Gençlerin toplumsal ve güncel sorunlar hakkinda fikir alisverisinde bulunmalari amaciyla düzenlenen oturumun konusu “Uluslararasi ve Ulusal Barisin Önündeki Engel: Terörizm” oldu.
Hak arayisi mi, yok etme çabasi mi
Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi toplanti salonunda gerçeklestirilen ve moderatörlügünü KMÜ ögrencilerinden Burak Duran’in üstlendigini oturumda gençler; ‘terörizmin toplumda sosyal taban bulma süreçleri, terörizmin finansal dayanak saglama kaynaklari, Ortadogu özelinde terörizm sorunu, terör sorununun toplum üzerindeki olumsuz etkileri, terörün sona ermesi için uygulanmasi gereken yöntemler, terör hak arama arayisi mi yoksa devleti yok etme çabasi mi, küresellesmenin terörizme etkisi, Türkiye’deki terörist faaliyetlerin geçmisteki ve günümüzdeki yeri, terörizm sona erdirilebilecek bir sorun mudur, terörizm devletler tarafindan güvenlikle ilgili tedbirler almak için kullanilmakta midir’ gibi sorulari irdeledi.
Devleti yavaslatmak ve yormak
Gençler arasinda gerçeklesen istisare sonucunda terörizmin küresel bir taniminin yapilamadigi ve bireyden kitlesele dogru bir hareketlenme saglayarak yasa disi eylemler düzenleme amacina yönelik oldugu vurgulandi. Terörün; birey ve toplumun ideolojilerine yönelik vaatler vererek destekçisini arttirdigi ve dünyadaki terör örgütlerinin finansal kaynaginin silah ve uyusturucu tacirliginden saglandigi ifade edildi. Devleti yavaslatmak ve yormak için olusturulan terörizmin, insan ideolojileri var oldukça yeryüzünde devamli kalacagi, hiçbir zaman bitirilemeyecegi ancak etkisinin azaltilabilecegi vurgulandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284