KMÜ’de On Parmak F Klavye Kursu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi (KMÜSEM) tarafindan düzenlenen ‘On Parmak F Klavye ve Zabit Kâtipligi Sinavlarina Hazirlik Kursu’ tüm hiziyla sürüyor. KMÜ Ögretim Görevlileri Serif Durmus ve Fatih Delen’in egitmenliginde 120 saat sürecek olan kursun bitiminde katilimcilara sertifika verilecek.

KMÜ’de On Parmak F Klavye Kursu

Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulunda 13 Aralik tarihinde baslayan kurs, 16 Mart’ta sona erecek. Iki grup halinde 140 kisi ile gerçeklestirilen egitimlerde katilimcilara dogru oturus, durus, vurus teknikleriyle birlikte dikkat yogunlastirma, yanlislari azaltma ve süreli sürat artirma çalismalari da yapiliyor.
Kamu kurum ve kuruluslarinin yani sira özel kuruluslarin da on parmak F klavye bilen personel ihtiyacini karsilamak amaciyla açilan kursta katilimcilarin geneli yil içerisinde açilan zabit kâtipligi sinavlarinda basarili olmayi hedefliyor.
“2017 yilinda F klavyeye geçilecek”
Kurs hakkinda bilgi veren egitmenler 2013 yilinda çikarilan Basbakanlik Genelgesine dikkat çekerek, “2017 yili sonuna kadar kamu kurum ve kuruluslarinca genelgenin yayimindan itibaren, tüm bilgisayarlarin F klavyeli olmasi ve halen kullanimda olanlarin da F klavyeye dönüstürülmesi saglanacak.” dedi.
Egitmenler, kamu kurum ve kuruluslarinin yani sira özel kuruluslarda da F klavye kullaniminin yayginlastirilacagini hatirlatarak, “Bilgisayar kullaniminin yogun oldugu internet salonlari ile toplu kullanim imkâni veren saglayicilar ve özel sektör kuruluslarinda da F klavye tesvik edilerek yayginlastirilacak. Katilimci arkadaslarimiz da gerek bu nedenle gerekse zabit kâtipligi sinavlarina hazirlanmak amaciyla kursumuza katiliyorlar. Kursumuza yogun bir ilgi var. Ilginin devam etmesi halinde yeni kurslar açarak hizmet vermeye devam edecegiz.” diye konustu.
Temel Amaç Zabit Kâtipligi Sinavlari
On Parmak F Klavye ve Zabit Kâtipligi Sinavlarina Hazirlik Kursuna katilan ögrencilerin çogu genelgeden haberdar olduklarini belirterek buna ragmen kursa katilmaktaki temel amaçlarinin yil içerisinde açilan zabit kâtipligi sinavlarinda basarili olmak ve is imkâni elde etmek oldugunu söylediler.
Kursa on parmak ve F klavye hakkinda hiçbir bilgileri olmadan basladiklarini dile getiren ögrencilerden Hasan Oguz, Ömer Ali Inan ve Hilal Erdogan kursun henüz yarisinda olmalarina ragmen büyük bir gelisim sagladiklarini ifade etti.
Kursa on parmak Q klavye kullandigi halde F klavyeyi ögrenmek amaciyla gelen Gülsen Erkan ise farkli klavyeden F klavyeye geçmenin yasattigi zorluklardan bahsederek kursa ilk geldiginde öncelikli olarak eski bilgilerinden kurtulmak zorunda kaldigini daha sonra ise yeni bilgilerle donanmaya basladigini vurguladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284