KMÜ’De Patent Görüsmeleri Yapildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin (PTTO) davetiyle üniversiteye gelen Konya Teknokent Patent Vekili Ahmet Akkas ile Patent ve Ticarilestirme Temsilcisi Avukat Mehmet Tanyer, üniversite personeliyle bir araya geldi.

KMÜ’De Patent Görüsmeleri Yapildi

Patent süreci hakkinda görüsmelerin gerçeklestirildigi toplantida bulusçularin patent konusunda genel bilgi edinmesi ve fikirlerinin ön arastirmasinin degerlendirilmesi yapildi. Görüsmelerde patent portföyünün yönetimi hakkinda da fikir alisverisinde bulunuldu. Patent Vekili Ahmet Akkas yaklasik on katilimci ile görüserek fikir sahibi bulusçularin ellerindeki dokümanlar üzerinden patent okuryazarligi konusunda bulusçulara yol gösterici olmayi hedeflediklerini belirtti.
Akkas, “Is fikri, proje fikri, ar-ge çalismalarinin bir ürününü patente dönüstürmek isteyen üniversite personelinin çalismalarini degerlendirmek için onlarla birebir görüserek fikirlerini dinlemek ve onlara patent basvuru islemlerinin basindan sonuna kadar destek olmak amaciyla bu görüsmeleri gerçeklestirdik” dedi.
Patent Vekili Ahmet Akkas, KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi’ne de bulusçularin patent islemleri hakkinda düzenlemis oldugu toplanti nedeniyle tesekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284