KMÜ’de ‘Peygamber Ve Dünya Ailesi’ Semineri

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) “Peygamber ve Büyük Aile Hayati” konulu seminer verildi. KMÜ Genç Girisimciler Ögrenci Toplulugu tarafindan düzenlenen seminere KMÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kiliçel, ögretim elemanlari, ögrenciler ve veliler katildi.

KMÜ’de ‘Peygamber Ve Dünya Ailesi’ Semineri

“14 Asra ve Bütün Insanliga Reçete”
Saglik Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen seminer Kuran tilavetiyle basladi. Ardindan kürsüye çikan Arastirmaci Yazar Halil Uslu, Hz. Peygamberin 14 asra ve bütün insanliga reçete yazdigini belirtti. Arastirmaci Yazar Uslu, Peygamberin ilk ‘insan haklari koyucusu ve koruyucusu’ oldugunu söyleyerek Islam alemine bakildiginda sorulmasi gerekenin “Hadisler mi bizden uzaklasti, biz mi hadislerden uzaklastik?” sorusu olmasi gerektigini ifade etti.
“Camide omuz omuza, disarida bogaz bogaza”
Arastirmaci Yazar Uslu, Müslümanlarin Mehmet Akif’in deyimiyle ‘camide omuz omuza, disarida bogaz bogaza’ oldugunu kaydederek Hz. Peygamber’in teblig usulü ve Islam’in köle ile efendiyi esitleyen sisteminin örnek alinmasini tavsiye etti.
Peygamberin hadislerinde müminler arasinda baglilik ve insanliga karsi sorumluluk konusunun önemli oldugunun altini çizen Uslu, 8 Mart 632 tarihinde gerçeklestirilen Veda Hutbesi’ne degindi. 124 bin sahabenin dinledigi Veda Hutbesi’nin ‘ebedi vasiyet’ anlamina geldigini kaydeden Uslu, “Veda Hutbesi’nde Hz. Peygamber önce ‘ey insanlar’ diye hitap ediyor. Sonra ‘ey müminler’, sonra da ‘ey ashabim’ diyor. Onun ‘ey insanlar’ hitabina bugün de bütün dünya ailesi giriyor.” seklinde konustu.
“Türkiye, 85 bin cami ile dünyada ilk sirada”
Dünyada bugün 200 devlet, 7 milyar insan ve 57 Islam ülkesi ile 2 milyara yakin Müslüman
oldugunu dile getiren Uslu, Peygamberin Istanbul’un fethi ile ilgili hadisi üzerine 85 yasinda yollara düsen Ebu Eyyub El-Ensari’nin askinin bugün neresinde oldugumuz sorusunu yöneltti. Uslu, Türkiye’de 85 bin caminin bulundugunu ve bu nedenle dünyanin en çok ezan okunan ülkesi oldugumuzu söyleyerek Türkiye’de en çok caminin ise önce Istanbul, ardindan da Konya’da yer aldigini belirtti.
Uslu, 17 milyonluk Hollanda’da 4500 kilise ve 450 cami varken kiliselerin bombos, camilerin ise tiklim tiklim dolu oldugunu söyleyerek Almanya’da da 7 bin kilise ve 3000 caminin doluluk oraninin benzer oldugunu kaydetti.
“Çikis yolu Peygamberin yolu ve onun sözleridir”
Gerek Islam ülkelerinde gerekse dünyanin diger ülkelerinde yasanan pek çok olumsuz duruma dikkat çeken Uslu, Hz. Peygamberin ögretileri ve hadislerinin tüm insanliga yol gösterici olduguna vurgu yaparak “Çikis yolu Hz. Peygamberin yolu, onun sünneti ve onun sözleridir.” dedi.
Etkinlik katilimcilara plaket verilmesiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284