KMÜ’de Sarikamis Sehitlerini Anma Programi Düzenlendi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sinema ve Tiyatro Ögrenci Toplulugu tarafindan ‘Sarikamis Sehitlerini Anma Programi’ düzenlendi. Programa Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin, davetliler ve ögrenciler katildi.

KMÜ’de Sarikamis Sehitlerini Anma Programi Düzenlendi

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program Mehmet Ali Marasli isimli ögrencinin yaptigi Kuran-i Kerim tilaveti ile devam etti.
“Enver Pasa yigit bir Türk komutaniydi”
Programin açilis konusmasini yapan Topluluk Baskani Nurdagül Karaosmanoglu, bilinçli Türk gençleri olarak savasta yasanan basarisizliktan dolayi Enver Pasa’nin suçlanmasini reddettiklerini ve onun yigit bir Türk komutani oldugunu bilmemiz gerektigini söyledi. Karaosmanoglu tarihin hiçbir zaman yanilmayacagini ve büyük sahsiyetlere sahip çikacagini belirterek, “Bugün burada Enver Pasa’yi ve Sarikamis sehitlerimizi anacagiz. Katiliminizdan dolayi hepinize tesekkür ederim.” dedi.
“Çanakkale Savasi gibi Sarikamis da milletimizin beraberligini perçinledi”
Daha sonra Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alaattin Uca kürsüye gelerek bir konusma yapti. Yrd. Doç. Dr. Uca, programin Sarikamis’in yüzüncü yilinda sehitlerimizi anmak için düzenlendigini ifade ederek savasin seyri hakkinda bilgi verdi ve yüz yil geçmesine ragmen Sarikamis’in milletimizin hafizasinda yer ettigini söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Alaattin Uca, Rusya’ya karsi verilen savasin çok zor ve farkli sartlarda yasandigini belirterek, “Bütün sehitlerimizi rahmetle aniyoruz. Onlarin sayesinde bu güzel vatanda yasiyoruz. Çanakkale Savasi gibi Sarikamis da milletimizin beraberligini perçinlemistir. Her ne kadar yenilgi gibi gözükse de savasin kazanani veya kaybedeni yoktur. Her iki taraf da agir kayiplar vermistir, Rusya da esas hedeflerine ulasamamistir.” dedi.
Konusmalarin ardindan Ümit Özdogru, Kadir Fener ve Alperen Uslu isimli ögrenciler siir dinletisi gerçeklestirdi. KMÜ ögrencilerinin sergiledigi Sarikamis’i anlatan tiyatro oyunuyla birlikte anma programi sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284