KMÜ’de ‘Sesli Kitap’ Konferansi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Edebiyat Fakültesi, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanligi isbirligiyle ‘Sesli Kitap, Kütüphane ve Gönüllü Uygulayicilari’ konulu konferans düzenlendi. Konferansa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Münir Oktay, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya, Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Baskani Hidir Metin, akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci katildi.

KMÜ’de ‘Sesli Kitap’ Konferansi

‘Sesli Kitap Görme Engelli Bireylerin Dünyasini Aydinlatiyor”
Sesli Kitap uygulamasinin taniminin yapildigi ve tarihçesinin anlatildigi konferansta çesitli sunumlar ve slayt gösterimleri de yapildi. Konferansta egitim almanin herkesin hakki olduguna ve tüm engelli gruplarinin da esit bir sekilde bu haktan yararlanmasi gerektigi vurgulandi. Ayrica sesli kitaplarin görme engelli bireylerin dünyasini aydinlatacak bir gelisme olduguna dikkat çekildi.
Konferansta Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Evde Bakim Programi ögrencilerinin yaptigi sunumlarla ‘Sesli Kitap’ uygulamasinin yayginlastirilmasi için yapilmasi gerekenler ve sesli kütüphanede gönüllü okuyucu olmak için gerekli sartlar anlatildi.
“Erisilebilir Kütüphane ve Kütüphane Sistemleri”
Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Baskanligi çalisanlarindan Asiye Sen ise ‘Sesli Ilaç’ uygulamasini tanitti. Sen, bu uygulama ile görme engelli hasta vatandaslarin sesli ilaç yöntemi ile ilaçlarini daha saglikli ve güvenilir bir sekilde alabileceklerini belirtti.
Görme engelli bireylerin hayat hikâyelerine ve basari öykülerine de yer verilen etkinlik, siir dinletilerinin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284