Kmü’de Sinema Günleri Basliyor

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Felsefi Düsünce Ögrenci Toplulugu tarafindan Sinema Günleri düzenleniyor. Her hafta bir sinema filmi gösteriminin planlandigi etkinlik kapsaminda ögrencilerin sosyal bilincinin gelistirilmesi hedefleniyor.

Kmü’de Sinema Günleri Basliyor

Ilk Film “Demir Çeneli Melekler”
Sinema Günleri kapsaminda gösterimi gerçeklestirilen ilk film 2004 yapimi, yönetmenligini Katja von Garnier’in üstlendigi “Demir Çeneli Melekler” adli yapim oldu. Dünya Kadinlar Günü nedeniyle gündeme alinan filmde Amerika’daki kadinlara oy hakki kazandirmak için hayatlarini riske atan kadinlarin gerçek yasam öyküsü anlatiliyor.
Ikinci Film “Modern Zamanlar”
Sinema Günlerinde KMÜ ögrencileriyle bulusan ikinci film ise 1936 yapimi “Modern Zamanlar” adli eser oldu. Charles Chaplin’in hem yönetmen, hem yapimci, hem senarist ve oyuncu olarak yer aldigi filmde o dönemdeki makinelesme ve sanayi devrimi elestirel bir bakisla ele aliniyor.
“Insanlar Teknoloji Karsisinda Tutunabilir mi?”
Film gösterimi öncesi bir konusma yapan KMÜ Felsefi Düsünce Ögrenci Toplulugu Üyesi Sahin Urun, bir önceki hafta kadin mücadelesi temali bir filmi izleyiciyle bulustururken bu hafta insanin makinenin bir parçasi haline getirilmesini elestiren bir filmle seyirci karsisina çiktiklarini ifade etti.
Modern Zamanlar filminin, yasamin çalismak haline getirildigi bir dönemin elestirisi olduguna dikkat çeken Sahin Urun, “Insanlarin teknoloji karsisinda tutunabilecegi bazi degerlerin olabilecegini hatirlatmak için bu filmi seçtik.” dedi ve “Bu film, modern yasamin dayattigi asiri hesapli tutuma bir anlamda baskaldiridir.” seklinde sözlerini noktaladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284