KMÜ’de Siyer Okumaları

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İlim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu ile İlim Hikmet ve Marifet Öğrenci Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği ‘Siyer Okuma’ etkinliğinin ikincisi gerçekleştirildi.

KMÜ’de Siyer Okumaları

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu Başkanı Muhammet Fatih Topal, “Olgun ve arif Müslümanlar çok iyi bilirler ki Resulallah ve Habibullah olan Muhammed Mustafa Efendimizi derinden ve içten sevmek İslam’ın özü, aslı ve temelidir. Biz âlemlere rahmet olarak gönderilmiş bulunan Efendimiz (S.A.V)’in hayatı, ilkeleri, düsturları ve de en önemlisi insanlık ufkuna sunmuş olduğu kurtuluş reçetesi hakkında daha çok bilgi sahibi olunması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle anma üzerine değil, anlama ile ilgili bir çaba gösterilmelidir.” şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde KMÜ İslam Tarihi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesut Can’ın moderatörlüğünde düzenlenen programda Osman Keskioğlu ve Ali Himmet Berki’ye ait ‘Hatemü’l-Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı’ adlı eser ele alındı. Yazarları hakkında kısaca bilgi aktararak sunumuna başlayan Yrd. Doç. Dr. Mesut Can, her iki âlimin de Osmanlı’nın son dönemleri ile Cumhuriyet’in erken yıllarına şahit olmaları nedeniyle her iki dönemin ilmi birikimini temsil ettiklerinin altını çizdi.

Programa, eserin şekil ve içerik olarak değerlendirilmesi ile devam eden Yrd. Doç. Dr. Can, “Hz. Muhammed ve Hayatı akademik kaygılardan uzak, sade ve akıcı bir dille yazılan bir eser. Ana kaynaklara yer verilmesi, kaynakçanın zenginleştirilmesi ve harita vb unsurların kullanılması gibi fayda mülahaza edilen yönler eserde fazlasıyla mevcut.” dedi.

Etkinlik, öğrencilerin de tespit ve görüşlerini paylaşmalarının ardından onurluk takdimi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284