KMÜ’de Sosyal Medya Okuryazarligi Egitimi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Gençlik Inisiyatifi Ögrenci Toplulugu tarafindan Sosyal Medya Okuryazarligi Egitimi verildi. Topluluk üyesi Leyla Aysel ve Tugba Alasirt’in verdigi egitime çok sayida ögrenci katildi.

KMÜ’de Sosyal Medya Okuryazarligi Egitimi

Her Sey Ilk E-Postanin 1971 Yilinda Atilmasiyla Basladi
Egitimin ilk sunumunu gerçeklestiren Leyla Aysel sosyal medyanin tarihçesine deginerek ilk elektronik postanin 1971 yilinda atildigini söyleyerek, “Sosyal medyayi kisilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptigi diyaloglar ve paylasimlarin bütünü olarak niteleyebiliriz. Sosyal medya, geleneksel tek yönlü bilgi akisindan, çok yönlü ve es zamanli bilgi paylasimina geçisi anlatiyor. Insanlarin birbirleriyle içerik ve bilgi paylasmasini saglayan internet siteleri ve uygulamalar sayesinde herkes aradigi ve ilgilendigi içeriklere sosyal medya sayesinde ulasabilmektedir.” dedi.
Sosyal medya teknolojilerinin herkesin genel bir kitleye erisebilmesine olanak tanidigini ifade eden Aysel söyle devam etti: “Sosyal medya herkesin yayinci konumunda olmasindan dolayi çok önemli bir organ. Elimizde çok fazla içerik var. Yedigimiz yemegin görüntüsünden tarifine, toplumsal olaylardan hayvan haklarina kadar her seyi paylasabiliriz. Artik statik olmak istemiyoruz, dinamige geçmek istiyoruz. Ayni zamanda sosyal medyada etkilesim var. Sosyal medya bilim degil, sanattir.”
Sosyal Medya Bagimliligina Dikkat
Egitimin ikinci bölümünde ise Tugba Alasirt sosyal medyanin zararlarindan bahsederek sosyal medya bagimliliginin göreceli ve yeni bir kavram oldugundan bahsetti. Isini, gücünü, ailesini ve hatta yeme içmesini bile ihmal edecek düzeyde sosyal medya kullanan insanlarin bagimli olarak kabul edilebilecegini söyleyen Alasirt konusmasinin devaminda sosyal medya araçlarini anlatarak, “Sosyal medya platformlari veya araçlari bireylerin ortak ilgi konularinda birbirleri ile baglanti kurarak sosyallesmelerini saglayan mobil ve internet servislerinin üzerinde çalistigi yazilimlardir.” dedi.
Alasirt daha sonra Sosyal Medya ve Internet Hukuku ile 5651 sayili kanun hakkinda bilgi paylasti. Egitim programinin ardindan katilimcilara sertifika verilmesiyle etkinlik sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284