KMÜ’de Sosyal Medya ve Girisimcilik Anlatildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Genç Fotografçilar ve Genç Girisimciler Ögrenci Topluluklarinin düzenledigi “Sosyal Medya ve Girisimcilik” baslikli konferansa Bestami Kuru konuk oldu.

KMÜ’de Sosyal Medya ve Girisimcilik Anlatildi

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Karamanoglu Mehmetbey Salonu’nda 12 Mart 2013 Sali günü saat 15.00’te gerçeklestirilen konferansa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve çok sayida ögrenci katildi.
Bestami Kuru, konusmasina kendisinin de Istanbul Üniversitesi Ingilizce Mütercim-Tercümanlik bölümü son sinif ögrencisi oldugunu söyleyerek basladi. “Genç girisimci” sifatiyla Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ögrencileri arasinda olmaktan mutluluk duydugunu ifade etti.
Kuru, slayt gösterimi esliginde sosyal medya ve girisimcilik konusunda sunum gerçeklestirdi. Sunumunda sosyal medya paylasim sitelerinin bilinçli kullanilmasina yönelik önerilerde bulundu. Bestami Kuru, Türkiye’de internet kullanicilarinin %70’inin sosyal medya paylasim sitelerini bilinçsizce kullandigini belirtti. Internet kullaniminda egitimin sart oldugunun altini çizen Kuru, ilkokul çocuklarinin aktif bir sekilde sosyal medyada yer almalarini da elestirdi.
Sosyal medya paylasim sitelerini birer özgeçmis örnegine benzeten Bestami Kuru, “Bu sitelerde paylasilan her sey aslinda özgeçmislerde yazilan birer bilgidir.” dedi. Kuru, sosyal medyada basarili ve zeki insanlarin takip edilmesinin kisilere kazanç saglayacagini sözlerine ekledi.
Kisisel marka olusturmanin önemine deginen Bestami Kuru, internette kisisel web sayfalarina sahip olmayi markalasmanin ilk adimi olarak degerlendirdi.
Girisimcilik konusunda da deneyimlerini aktaran Kuru, girisimciligi “fark yaratma ve özgür olma sanati“ seklinde tanimladi, girisimciyi farkli kilan özellikler hakkinda ayrintili bilgiler sundu. Kuru, girisimci olan insanlarin özelliklerden bazilarini ise su sekilde anlatti: “Girisimci risk alir, cesurdur. Firsatlari degerlendirir, tutkuyla çalisir ve büyük hayalleri vardir.”
Genç girisimci Bestami Kuru, girisimciligin ögrenebilecegini ancak herkesin ögrenerek girisimci olamayacagini söyleyerek sunumunu tamamladi. Sosyal medya ve girisimcilikle ilgili KMÜ’lü gençlerin güncel sorularini yanitlayan Kuru’ya etkinlik sonunda KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafindan plaket takdim edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284