KMÜ’de Spor Bilimleri Ögrenci Kongresi Basladi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu ile Spor Bilimleri Dernegi isbirliginde gerçeklestirilen 7. Ulusal Spor Bilimleri Ögrenci Kongresinin açilisi yapildi.

KMÜ’de Spor Bilimleri Ögrenci Kongresi Basladi

Kongrenin açilisina Karaman Valisi Murat Koca, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Karatas, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Çevik, Kongre Baskani ve KMÜ Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpinar, akademik ve idari personel ile Türkiye’nin farkli illerinden gelen 500 spor bilimi ögrencisi katildi.
Saglik Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda yapilan kongrenin açilisi tüm sehitlerimiz ve Soma’da hayatini kaybedenler için saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.
“Kongrelerle bilgi akisi saglaniyor”
Kongrenin açilis konusmasini yapan Spor Bilimleri Dernegi Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Nevzat Mirzeoglu, düzenlenen kongrelerle spor bilimleri adina dünyada yasanan gelismeleri takip edip bilgi sahibi olmanin mümkün oldugunu dile getirerek dernek hakkinda bilgiler verdi. Doç. Dr. Mirzeoglu, “Dernegimiz ulusal ve uluslararasi kongreler, sempozyumlar, atölye çalismalari ve seminerler araciligiyla yeni teknikleri duyurarak dünya genelinden toplanan bilgilerin yayginlastirilmasi için çalismayi amaç edinen bir dernektir.” dedi.
“Gerekli bilgi ve birikime sahip oldugumuzu gördük”
Doç. Dr. Nevzat Mirzeoglu’nun ardindan kürsüye çikan Kongre Baskani ve KMÜ Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpinar ise üniversite bünyesinde düzenlenen kongre ve sempozyumlara dikkat çekerek, “Üniversite olarak düzenlemis oldugumuz gerek ulusal gerekse uluslararasi kongreler ile gerekli bilgi ve birikime sahip oldugumuzu görmüs olduk. Amacimiz ögrencilerimizin edindikleri bilgileri ulusal bazda diger arkadaslariyla paylasmalarini saglamak ve bu etkilesimi güçlendirmektir.” diye konustu.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise Manisa’nin Soma ilçesinde yasanan kaza ile ilgili üzüntüsünü dile getirdigi konusmasinda, “Soma’da hayatini kaybeden kardeslerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yarali kardeslerimize de acil sifalar diliyorum. Millet olarak hepimizin basi sag olsun. Allah bu necip milletimize böyle bir aci bir daha yasatmasin.” dedi.
“En büyük kazancimiz biriktirdigimiz tebessümlerdir”
Insanoglunun ölümün ne zaman ve hangi sekilde gelecegini bilmedigini söyleyen Prof. Dr. Sabri Gökmen, hayatin degerinin ne kadar yasadigimizla degil, nasil yasadigimizla ölçülebilecegini belirtti. Gökmen, “Ölümün bu kadar yakin oldugunu bildigimiz su dünyada yapilmasi gereken en önemli sey isimizi en iyi sekilde yapmaktir. Bu dünyadan göçerken yanimizda götürebilecegimiz tek sey biriktirdigimiz tebessümler ve edindigimiz dostluklardir. Dostlarimizin sayisini arttirmaliyiz. Bu kongreler bu sevgiyi paylasmanin ve tebessüm biriktirmenin en iyi yollarindandir. Çiçegi burnunda üniversitemiz de düzenlemis oldugu kongreler ve sempozyumlarla dost edinmeyi ne kadar çok istedigini göstermektedir.” seklinde konustu.
Prof. Dr. Sabri Gökmen’in konusmasinin ardindan KMÜ Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulunu tanitan sinevizyon gösterisi yapilarak panel ve oturumlara geçildi.
Kongre tarihleri süresince 500 katilimci tarafindan spor bilimlerinin alti anabilim dalinda toplam 27 oturum, 109 sözel sunum ve 105 poster sunumu yapilacak. Kongre, Karaman’in tarihi ve turistik yerlerine düzenlenecek gezi ile sona erecek.
Türkiye Oryantiring Federasyonu Baskanindan Ziyaret
Spor Bilimleri Ögrenci Kongresinin bilim kurulu üyelerinden Türkiye Oryantiring Federasyonu Baskani Dr. Tekin Çolakoglu, kongrenin ilk günü KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makaminda ziyaret ederek ani plaketi takdim etti. Rektör Gökmen ise kongrede oturum baskanligi da yapan Dr. Çolakoglu’na tesekkür ederek kendilerini KMÜ’de agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284