KMÜ’de “Sürdürülebilir Enerji Eylem Plani” Açilis Programi Yapildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ve MEVKA isbirliginde hazirlanan Karaman Ili Sürdürülebilir Enerji Eylem Plani (SEEP) Etüdü baslikli projenin açilis programi gerçeklestirildi.

KMÜ’de “Sürdürülebilir Enerji Eylem Plani” Açilis Programi Yapildi
KMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda 1 Kasim Persembe saat 09.30’da açilisi yapilan programa Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Karatas, Rektör Yardimcilari Prof. Dr Kemal Esengün ve Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur, Karaman Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Hüsamettin Bayram ile üniversitenin akademik personeli ve ögrenciler katildi.
KMÜ Enerji Sistemleri Mühendisligi Bölüm Baskani ve ayni zamanda projenin yürütücüsü olan Yrd. Doç. Dr. Banu Köz yaptigi açilis konusmasinda tüm katilimcilara tesekkür ederek projenin amacini “Karaman ilinde yenilenebilir enerji kaynaklarina dayali, yerel ekonomik katma deger ve istihdam yaratan, iklim dostu sürdürülebilir kentsel gelismenin saglanmasi“ olarak açikladi. Köz, konusmasinda enerji verimliligine odaklanmanin önemine deginerek, gelecekte kent yasaminda sera gazi saliniminin azaltilmasina yönelik projelerin rolünün artacagina dikkati çekti.
Teknik destek saglayici firma adina konusan Dr. Mete Çubukçu da yerel yönetimlerde sürdürülebilir enerji eylem planlarinin hazirlanmasinin son dönemlerde ivme kazandigini belirterek çalistiklari projeyi “Bir aylik bir zaman zarfinda ilgili paydaslari belirlemek, paydaslara egitim vermek ve proje sonuçlarina iliskin yol haritasini çikarmak” seklinde tanimladi.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi adina söz alan Rektör Yardimcisi Prof. Dr Kemal Esengün, üniversitelerin egitim-ögretim verme islevleri disinda, bulunduklari kentlerin sorunlarina çözüm üretme misyonlari olduklarini vurguladi. Esengün, açilisini yapilan projenin Karaman için çok önemli oldugunu söyleyerek “Günlük yasamimizin her alaninda enerjiyi etkin kullanmak zorunda oldugumuzu biliyoruz. Bu açidan üniversitemizde gerçeklestirilen bu proje bizi memnun etmektedir ve projede emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunmak istiyorum.” diye konustu.
Açilis konusmalari ardindan, geçilen egitim programinda RA Alternatif Enerji Ltd’den Dr. Mete Çubukçu ve Ilker Ongun ile Climate Volunteers’den Dr. Baha Kuban ve Caner Demir katilimcilara Sürdürülebilir Enerji Eylem Plani’nin tanitimini yaparak, projenin beklentilerine yönelik sunumlar gerçeklestirdiler.
Egitmenler, “Kentler ve Iklim Degisikligi” ana basligi altinda görsel ögelerle destekledikleri ayrintili sunumlarini katilimcilarla paylasarak egitimi sonlandirdilar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284