KMÜ’de Üç Yilda Alti Ulusal Ve Uluslararasi Bilimsel Toplanti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ); fiziki yapilanmasi, yeni akademik birimlerin açilmasi, mevcut birimlerde egitim-ögretimin kalitesinin artirilmasi, bilimsel çalismalarin yayginlastirilmasi gibi çalismalarin yaninda, bölgenin kalkinmasinda üstlendigi öncü görevi de yerine getirme çabasi içinde çalismalarini sürdürüyor.

KMÜ’de Üç Yilda Alti Ulusal Ve Uluslararasi Bilimsel Toplanti
Egitim-ögretim ve bilimsel arastirmalarin yaninda, Karaman’in sosyal, ekonomik ve kültürel yönden de kalkinmasina katki vermek istediklerini belirten KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, bu kapsamda üç yil içerisinde biri uluslararasi olmak üzere, toplam alti sempozyum ve kongre düzenlediklerini, 26 ülkeden ve Türkiye’nin tüm bölgelerinden bu bilimsel etkinliklere yüzlerce kisinin katildigini, bunun da üniversite ve sehrimize çesitli yönlerden önemli katkilar sagladigini ifade etti. Ulusal Alabalik Sempozyumu hariç, diger bes sempozyum ve kongrenin ülkemizde ilk defa KMÜ tarafindan düzenlenmesinin de önemli oldugunun altini çizen Rektör Gökmen, gelen misafirlere Karaman’in köklü tarihi, kültürel zenginligi, dogal güzellikleri ve turistik degerlerini tanitmaya çalistiklarini belirtti.
KMÜ tarafindan yapilan sempozyum ve kongrelerde sunulan çalismalar, Biyoloji Bilimleri Arastirma Dernegi yayinlarinda (www.nobel.gen.tr) ve International Journal of Social and Economic Sciences gibi uluslararasi dergilerde özel sayi olarak yayinlandi. Ayni zamanda kongre ve sempozyumlarda sunulan çalismalari içeren özet kitapçiklar hazirlanip kongre web sayfalarinda yer aldi ve bütün katilimcilara da e-posta ile gönderildi. Ulusal ve uluslararasi dergilerde bu çalismalarin yayinlanmasi ile arastirma sonuçlarinin daha genis kitlelere ulasmasi saglandi.
KMÜ’de yapilan bilimsel toplantilar asagida verilmistir:
1. Ulusal Elma Sempozyumu (20-22 Ekim 2009)
2. Ulusal Alabalik Sempozyumu (6-8 Temmuz 2010
1. Ulusal Su Kaynaklari Sempozyumu (20-22 Ekim 2010)
1. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi (26-29 Ekim 2010)
1. Uluslararasi Türkçe Konusan Ögrenciler Kongresi (12-14 Mayis 2011)
1. Ulusal Kirsal Turizm Sempozyumu ( 13-15 Eylül 2011)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284