KMÜ’de Vakıflar Haftası Etkinlikleri

Karaman’da Vakıflar Haftası kutlamalarının üçüncü gününde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

KMÜ’de Vakıflar Haftası Etkinlikleri

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ‘Sahip Ata Fahrettin Ali’nin Hankahındayız’ sloganıyla başlayan Vakıflar Haftası kutlamaları Karaman’da devam ediyor. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kutlamaların üçüncü gününde Hatuniye Medresesi’nde söyleşi, müzik konseri ve sergiden oluşan bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

12 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’da Doç. Dr. Zehra Odabaşı ile Arş. Gör. Dr. Kübra Dursun’un konuşmacı olarak yer aldığı ‘Vakıflar Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneği’ temalı söyleşi düzenlenecek.

Saat 15.00’da başlayacak olan etkinlik kapsamındaki Çeng Dinletisi ve Türk Sanat Müziği konserinde, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Cenk Celasin (çeng), Dr. Öğr. Üyesi Cihan Ünver Çabuk (solist), Öğr. Gör. Şükran Bilge Çukurovalı (solist), Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Türk Müziği Devlet Konservatuarı’ndan Doç. Dr. Ali Kerim Öner (ud), Doç. Beste Esen Biçer (klasik kemençe), Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan Öğr. Gör. Nurten Yılmaz (ritim) ve Emre Güntekin (kanun) sahne alacak.

Hatuniye Medresesi’ndeki etkinlikler kapsamında ayrıca Rektör Yardımcısı ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ertekin, Doç. Dr. Mustafa Diğler, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Konuk, Dr. Öğr. Üyesi Betül Serbest Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Murat Aksoy, Arş. Gör. Şeyda Misman, Zeliha Özlem Güler, Şerife Çetin, Gizem Yılmaz, Nisa Birsen Dülgaroğlu, Tuğçe Yakut, Şeyda Nur Avcı, Ersin Akça, Miyase Gökbulut, Derya Karataş, Sevil Uzunlar, Gamze Uyar, Ayşe Nur Yağcı, Şifa Şahin’in çalışmalarından oluşan ‘Karaman’ temalı suluboya çalışmaları ve fotoğraf sergisi ile gravür sergisi açılacak. Diğer taraftan Ebru Sanatı Uygulaması gerçekleştirilerek Karaman’ın Folklorik Değerleri tanıtılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284