KMÜ’den ‘Karanliktan Aydinliga Küçük Bir Çiglik’ Projesi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ögrencileri “Karanliktan Aydinliga Küçük Bir Çiglik” projesi ile ilkokullara yönelik yardim kampanyasi düzenledi.

 KMÜ’den ‘Karanliktan Aydinliga Küçük Bir Çiglik’ Projesi

Geçen yil Türkiye’nin farkli illerinden on ilkokula yardimda bulunan KMÜ ögrencileri, bu yil ilk olarak Karaman Karacaören Ilkokulu ve Kizik Ilkokulunu ziyaret etti. KMÜ ögrencileri, ilkokul ögrencilerine okul kiyafetleri, kitap ve kirtasiye malzemeleri dagitti.

“Sorumluluk bilinci yüksek bireyler yetistirmeye çalisiyoruz”
“Karanliktan Aydinliga Küçük Bir Çiglik” projesinin yürütücüsü KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Alagöz, projeye alti yil önce basladiklarini ve KMÜ ögrencileriyle birlikte bugüne kadar Türkiye’deki onlarca okula kilik kiyafet ve kirtasiye yardiminda bulunduklarini söyledi.
Doç. Dr. Alagöz, öncelikli olarak Karaman ve çevresindeki ilk ve ortaokullarin ihtiyaçlarini karsilamaya yönelik çalismalar yaptiklarini ancak kendilerine yapilan basvurular sonucunda Sirnak’tan Zonguldak’a kadar birçok okula yardim yaptiklarini dile getirdi.
“Projenin iki ucu var; biri elimizi uzatmaya çalistigimiz ilkokul ögrencileri, digeri bölgesinin sorunlarini çözmeye ve çevresine katki saglamaya çalisan KMÜ ögrencileri.” diyen Alagöz, “Bu sosyal sorumluluk projemizde amacimiz hem ilkokul ögrencilerini sevindirmek hem de KMÜ ögrencilerinin sadece sinava giren ve derslerini yapan ögrenciler olmak yerine, çevresindeki sorunlara duyarli ögrenciler olmasini saglamaktir. KMÜ akademisyenleri olarak sorumluluk bilinci yüksek bireyler yetistirmeye çalisiyoruz.” seklinde konustu.
Proje kapsaminda bu yil ilk olarak Karaman Karacaören Ilkokulu ve Kizik Ilkokulunu ziyaret eden KMÜ ögrencileri, aralik ayi içerisinde Ermenek ilçesindeki Ardiçkaya Ilkögretim Okulu, Asagi Çaglar Ilkögretim Okulu ve Tepe Basi Ilkögretim Okullarini da ziyaret edecekler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284