Kmü’den Mühendislik Ve Fen Bilimlerinde Tübitak Projesi Hazirlama Egitimi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Transfer Ofisi tarafindan TÜBITAK-BIDEB bünyesindeki 2237-Proje Egitimi Etkinliklerini Destekleme Programinin destegi ile düzenlenen programla “Mühendislik ve Fen Bilimlerinde TÜBITAK Arastirma Projesi Hazirlama” konusunda üç günlük egitim gerçeklestirildi.

Kmü’den Mühendislik Ve Fen Bilimlerinde Tübitak Projesi Hazirlama Egitimi

Grand Karaman Otel’de 27-29 Ocak 2014 tarihleri arasinda verilen egitime Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinden 25 ve Artvin Çoruh, Gaziosmanpasa, Marmara, Mugla Sitki Koçman, Nigde, Orta Dogu Teknik, Selçuk, Trakya gibi çesitli üniversitelerden de 28 olmak üzere 53 akademisyen katildi.
Mühendislik Fakültesi ve Fen Fakültesi bölümlerinde çalismalarini sürdüren genç akademisyenler ile doktora ögrencilerinin takip ettigi programda hem teorik hem de uygulamaya dönük olarak egitim verilerek katilimcilarin proje hazirlama ve sunma kapasitelerinin artirilmasi ve proje kültürünün olusturulmasi hedeflendi.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, Ortadogu Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Nigde Üniversitesinden deneyimli ögretim üyeleri tarafindan verilen egitimlerde ilk gün TÜBITAK 1001, 3501 ve COST projelerinin tanitimi, fikri ve sinai mülkiyet haklari, proje hazirlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalar, projelerin en çok reddedilme gerekçeleri gibi teorik konular üzerinde durulurken ikinci ve üçüncü gün proje yazma pratikleri yapildi.
Katilimcilar KMÜ Laboratuvarlarini Gezdi
Egitimin son gününde KMÜ Mühendislik Fakültesi laboratuvarlarini inceleyen katilimcilar üniversitenin arastirma alt yapisinin ve malzemelerinin gelismis ve ileri teknolojik düzeyde olmasini ‘çogu köklü üniversitelerde bile yok’ seklinde degerlendirdiler.
Egitim, Belge Töreniyle Sona Erdi
Proje egitiminin kapanisinda bir konusma yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen “Böyle bir çalismayi görünce çok heyecanlandim. Ben de içinde olmak isterdim.” dedi. Prof. Dr. Gökmen sözlerini söyle sürdürdü: “Dünyada üç grup insan vardir. Birinci grup çalisan ve üreten insanlar, ikinci grup izleyen insanlar ve üçüncü grup ise ne olup bittiginin farkinda bile olmayan insanlardan olusur. Siz üretme yolundaki gayretinizi ortaya koydunuz. Bilgi üreterek, proje üreterek mutlu oldugunuzu gösterdiniz. Hem ürettiginiz hem de paylastiginiz için hepinize çok tesekkür ederim.”
Kapanis konusmasindan sonra Rektör Gökmen egitimcilere plaket ve tesekkür belgesi verirken katilimcilara da katilim belgelerini takdim etti.
Belge töreninin ardindan KMÜ Rektör Yardimcisi ve Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Yildirim ile egitim programinin koordinatörü Doç. Dr. Savas Sönmezoglu tesekkür konusmasi gerçeklestirerek programin degerlendirmesini yaptilar. Prof. Dr. Yildirim “Hem
paylasan egitmenlerimize hem de bu paylasima katilan akademisyenlerimize çok tesekkür ediyorum. Genç akademisyenlerin burada olmasindan ayrica memnuniyet duydum.” dedi. Yildirim “Projeniz varsa pasa gibi gezersiniz, yoksa üretmeyenlerin sinifina katilirsiniz.” sözleriyle konusmasini tamamladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284