KMÜ’den Organ Bagisina Tam Destek

03-09 Kasim Organ Bagisi Haftasi etkinliklerinin son programi “Yasamakta Güzel, Yasatmakta” temali konferans Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Konferans Salonunda gerçeklestirildi.

KMÜ’den Organ Bagisina Tam Destek

Organ ve Doku Bagisinin önemini vurgulamak amaciyla Kamu Hastaneleri Birligi Karaman Genel Sekreterligi, Saglik Müdürlügü, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlügü isbirligiyle düzenlenen konferans oldukça dikkat çekti. Rektör Prof Dr. Sabri Gökmen, Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu ile Üniversite akademisyenleri, çalisanlari, ögrencileri ve saglik personelleri katildi.
Açilis konusmasini yapan Karaman Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Orhan Rahmi Fesçekoglu, ülkemizde kadavradan alinan organ bagisi sayisinin canli iken bagislanan organdan çok daha az oldugunu vurgulayarak, kisi yasarken birinci derece akrabalarina böbreginin bir tanesini veriyor yalniz öldükten sonra organ bagisina sicak bakmiyor dedi.
Daha sonra Op. Dr. Onur Saydam, Uzm. Dr. Tayfun Et tarafindan organ bagisinin önemi ile organ bagisina olan bakis açisi, beyin ölümü ve Kalp Nakli konularinda sunum yapildi.
Program sonunda Organ Bagis Gönüllüsü olarak söz alan Ercan Çaliskan yasadiklarini anlatarak katilimcilara duygu dolu anlar yasatti.
Program süresince açik kalan Organ Bagisi standina 20 ögrenci de organlarini bagislayarak destek verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284