KMÜ’den Son Teknoloji Güvenlik Sistemi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), ögrenci ve personelin güvenliginin saglanmasi amaciyla 110 kameralik bir güvenlik sistemini hayata geçirdi. Son teknolojinin kullanildigi sistem sayesinde 110 IP kameranin çektigi görüntüler, tek bir merkezde aninda görüntülenebiliyor.

KMÜ’den Son Teknoloji Güvenlik Sistemi

Yeni sisteme göre 7 gün 24 saat üniversitenin iç ve dis güvenligi saglanabiliyor. Gece-gündüz çekim yapma özelligi bulunan sistem, sunucu-istemci mimarisine uygun bir sekilde tasarlandi. Üniversitenin ana bilgisayar agindan izole edilip baska bir ag olusturularak gelistirilen güvenlik sistemi, sinirsiz genisletilme özelligine de sahip bulunuyor.
Karaman’da diger kurumlarda bulunmayan bu güvenlik sisteminin teknik çalismasi, KMÜ Bilgi Islem Dairesi Baskanligi tarafindan gelistirildi ve proje 6 ayda tamamlandi.
Üniversite yerleskesinde güvenligin önemine deginen Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen evlatlari gibi gördükleri ögrencilerin güvenliginin her seyden önce geldigini belirtti. Gökmen söyle konustu: “ Üniversitemizde ikinci ögretim ögrencilerimizin dersleri geç saatlerde sona ermektedir. Hem yerleskemizdeki isiklandirma hem de yeni uygulamaya geçen güvenlik sistemimiz sayesinde ögrencilerimizin güvenligi hiçbir aksakliga ugramadan saglanmaktadir.”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284