KMÜ’lü Güresçilerin Avrupa Basarisi Avrupa Sampiyonasina KMÜ’lü Güresçiler Damgasini Vurdu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu ögrencileri Avrupa Güres Sampiyonasinda gögsümüzü kabartti.

KMÜ’lü Güresçilerin Avrupa Basarisi Avrupa Sampiyonasina KMÜ’lü Güresçiler Damgasini Vurdu

Avrupa Güres Sampiyonasinda güresmek üzere milli takima dört ögrencisini gönderen Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, ögrencilerinin basarisiyla gururlandi.
Gürcistan'in baskenti Tiflis'teki Tbilisi Sport Palace'da gerçeklestirilen sampiyonada Taha Akgül’ün Avrupa Sampiyonlugunun yani sira KMÜ’lü ögrenciler Sezer Akgül ve Sümeyya Sezer de dereceye girdi.
Erkekler serbest stil 55 kilo bronz madalya mücadelesi veren Sezer Akgül, Gürcistanli Giorgi Edisherashvili'yi 2-0 yenerek Avrupa üçüncüsü oldu.
Bayanlar serbest stil 48 kiloda güresen Sümeyya Sezer de çiktigi bronz madalya maçinda Alman rakibi Jaqueline Schellin'e 2-1 yenilerek, sampiyonayi besinci sirada tamamladi.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen KMÜ’lü sporcularin kazandigi basarilara iliskin yaptigi açiklamada Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu’nun tüm ögretim elemanlari ve ögrencilerini tebrik etti. Rektör Gökmen “Uluslararasi müsabakalarda elde ettigimiz basarilar artik geleneksel hale gelmistir. Üniversitemizin genç bir üniversite olmasina ragmen milli takima sporcu göndermesi sevindiricidir. Zirveyi yakalamak kadar zirvede kalmak da zor ve önemli bir istir. Bu sebeple ögrencilerimizin basarilarina basari katmak için daha çok çalisacaklarina inaniyorum.” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284