KMÜ’lü Ögretim Üyesinin Ismi Bugday Çesidine Verildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Nevzat Aydin’in ismi Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligina bagli Karadeniz Tarimsal Arastirma Enstitüsü tarafindan gelistirilen ekmeklik bugday çesidine verildi.

 KMÜ’lü Ögretim Üyesinin Ismi Bugday Çesidine Verildi

“Nevzatbey Ekmeklik Bugdayi”
Ögretim Üyesi Doç. Dr. Nevzat Aydin’in da islah çalismalarinda yer aldigi ekmeklik bugday hatti, Nisan ayinda Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Müdürlügü tarafindan tescil edilerek bugday çesidine emeklerinden dolayi Doç. Dr. Nevzat Aydin’in ismi verildi.
‘Nevzatbey’ ismiyle tescil edilen ekmeklik bugday çesidi hakkinda açiklamada bulunan Doç. Dr. Nevzat Aydin, “Nevzatbey ekmeklik bugday çesidi tescil denemelerinde yüksek verim potansiyelinin yani sira ekmeklik kalite özellikleri bakimindan da çok iyi degerler gösterdi. Üstün tarimsal özellikleriyle birlikte pas hastaliklarina karsi da dayanikli olan bu bugday çesidinin ülkemiz tarimsal üretimine katki saglayacagini umut ediyorum.” dedi.
“Yeni ekmeklik bugday çesitleri gelistirmeyi hedefliyoruz”
Ürün gelistirmede disiplinler arasi çalismanin önemine vurgu yapan Doç. Dr. Nevzat Aydin Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligina bagli arastirma enstitüleri ve KMÜ Gida Mühendisligi bölümü ile ortak yürüttükleri TÜBITAK projesi hakkinda da bilgiler vererek yeni ekmeklik bugday çesitleri gelistirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Doç. Dr. Nevzat Aydin, ekim ayinda baslayacak olan farkli bir TÜBITAK projesinde ise yerel bugday çesitlerinin bazi önemli tarimsal özelliklerini arastiracaklarini ve bu projenin de Tarimsal Arastirma Enstitüleri ve Gida Mühendisligi Bölümü ile ortak yürütülecegini belirtti.
Doç. Dr. Aydin, ar-ge yatirimlari ile ögretim elemanlarina destek veren basta KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen olmak üzere üniversitede emegi geçen bütün çalisanlara sagladiklari imkânlar nedeniyle tesekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284