KMÜ’nün Üniversite-Sanayi Isbirligi Projelerine Ve Yayinlarina Ödül

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2013 yili içerisinde üniversite-sanayi isbirligine yönelik gerçeklestirilen TÜBITAK, AB ve SAN-TEZ gibi dis destekli projeler ile uluslararasi yüksek etkili dergilerdeki A sinifi yayinlar ödüllendirildi.

KMÜ’nün Üniversite-Sanayi Isbirligi Projelerine Ve Yayinlarina Ödül

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (KMÜ PTTO), Konya Teknokent ve Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi (SÜ TTO) tarafindan düzenlenen törenle proje ve yayin sahibi KMÜ’lü 14 akademisyene ödülleri takdim edildi.
KMÜ Senato Odasinda yapilan tören, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve Konya Teknokent Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Bayram Sade’nin katilimiyla gerçeklestirildi.
“KOP Bölgesinde 2013 Yilinda TÜBITAK Ar-Ge Destek Projelerinin Yaridan Fazlasi KMÜ’ye Ait”
Törende konusan Konya Teknokent Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Bayram Sade, TÜBITAK’in 1513 kodlu Teknoloji Transfer Ofisleri Desteleme Programinin Öncelikli Alanlar Arastirma Teknoloji Gelistirme ve Yenilik Projeleri destegine iliskin KOP Bölgesindeki tüm üniversitelere duyuru yaptiklarini ancak en çok katilimin KMÜ’lü ögretim elemanlari tarafindan gerçeklestirildigini kaydetti. KOP Bölgesinde TÜBITAK’in 1513 sayili Ar-Ge Destek Projelerinin yaridan çogunun KMÜ’ye ait oldugunu söyleyen Prof. Dr. Sade, TÜBITAK projesi hazirlamanin hiç kolay olmadigina da dikkat çekerek TÜBITAK’a gönderilen projelerden genel olarak %16’sinin kabul edildigini hatirlatti.
“Sanayiciler, Üniversite Ile Isbirligin Önemini Yeterince Kavrayamadi”
Bilgiyi tabana yaymanin ve sanayicilerle paylasmanin önemine deginen Konya Teknokent Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Bayram Sade, “Sanayiciler, üniversite ile isbirliginin önemini yeterince kavrayamadi. Biz zaman zaman mücadele ve uzun ugraslarla girdigimiz isbirligi çabalarinda daha sonra sanayicilerden bize gelen israrli isbirligi teklifleri gördük. O yüzden projelerimizin çiktilarini sanayicilerimizle mutlaka paylasmaliyiz.” seklinde konustu.
“KMÜ’nün Ekosistemi Basarilari Ferdi Degil, Kurumsal Yapiyor”
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde basarili bilimsel çalismalar yapmak için uygun bir ekosistem olduguna vurgu yapan Prof. Dr. Bayram Sade, “KMÜ’nün ekosistemi uygun olmasaydi basarilar ferdi olurdu ve biz burada bu kadar bilim insanini bir arada göremezdik.” dedi.
Prof. Dr. Sade, “Konya Teknokent olarak KOP Bölgesindeki dört ilde yedi üniversitenin tamamina hitap etmek istedik. Ancak kurumsal anlamda en ciddi isbirligi ve irtibati Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ve onun bünyesindeki Proje ve Teknoloji Transfer Ofisiyle (PTTO) gerçeklestirdik.” ifadesinde bulundu.
“KMÜ Olarak Arastirma Altyapisini Iyi Kurduk”
Törende söz alan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise Konya Teknokent Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Bayram Sade’ye KMÜ’ye verdigi katki ve destekten ötürü tesekkür ederek “Biz KOP Bölgesi içinde en yeni üniversitelerdeniz. Ancak insanlara güvenir ve onlara uygun ortam saglarsaniz inanilmaz isler ortaya çikiyor.” dedi. Sosyal bilimlerde basarinin ön kosulu olarak dile getirilen 3P kuralindan söz eden Gökmen, bunlari “Personel, Para, Proje” seklinde açikladi ve “Bana göre bu 3P’den en önemlisi personel’dir. Çünkü ehliyet ve liyakat sahibi personeli ise alirsaniz o, diger ikisini zaten getirecektir.” seklinde konustu.
Üniversite olarak arastirma altyapisini son derece iyi kurmaya dikkat ettiklerini dile getiren Rektör Gökmen, bundan taviz vermemeye ve ihtiyaç duyulan ekipmani her türlü kosulda saglamaya özen gösterdiklerini söyledi. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi çalisanlarina da duyarliliklari için tesekkür eden Gökmen, proje sahiplerini de ayrica kutladi.
“Üniversite-Sanayi Bulusmasi Meyvelerini Veriyor”
Son olarak törende konusan KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) Koordinatörü Doç. Dr. Savas Sönmezoglu, basarinin tek basina gerçeklesemeyeceginin altini çizerek kendilerine uygun çalisma ortami saglayan basta KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e, iyi niyetli yaklasimi ve isbirligi için Konya Teknokent Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Bayram Sade’ye, ayrica KMÜ PTTO olarak düzenledikleri egitimlere genis katilim gösteren KMÜ ögretim elemanlarina tesekkür etti.
Doç. Dr. Savas Sönmezoglu, 2013 yilinin son ayinda gerçeklestirdikleri Üniversite-Sanayi bulusmasinin meyvelerini vermeye basladigini söyleyerek, Mühendislik Fakültesi bünyesindeki bazi ögretim elemanlarinin simdiden sanayicilerle ortak projelere giristiklerini ifade etti. Sönmezoglu, 2014 yilinda ise Kamil Özdag Fen Fakültesi ile Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinin sanayi sektörüyle farkli platformlarda bulusturulacagi müjdesini verdi. Ayrica, Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi ile ön görüsmeler yaptiklarini ve bu yil içerisinde KMÜ ile Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi isbirligi toplantilari neticesinde sanayi destekli önemli projeler gerçeklestireceklerini kaydetti.
Tören, 2013 yilinda dis destekli (TÜBITAK, AB, SAN-TEZ, vb) projeleri olan ve uluslararasi yüksek etkili dergilerde (A sinif) yayin yapan ögretim elemanlarina ipad takdim edilmesiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284