KMÜ’ye 3.760 Yeni Ögrenci

Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM), üniversitelerin ögrenci kontenjanlarini belirledi.

 KMÜ’ye 3.760 Yeni Ögrenci

ÖSYM’nin üniversitelere gönderdigi 2015-ÖSYS Yüksekögretim Programlari ve Kontenjanlari Kilavuzu’na göre Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) 2015-2016 egitim-ögretim döneminde 1.495’i lisans, 2.135 ön lisans ve 130’u da özel yetenek sinavi ile olmak üzere toplam 3 bin 760 yeni ögrenci alinacak.

KMÜ’de Üç Farkli Fakülteye Üç Yeni Program Açiliyor
ÖSYM kilavuzuna göre yeni egitim-ögretim döneminde KMÜ’de üç yeni program daha egitime açiliyor. KMÜ Edebiyat Fakültesi Felsefe Programi normal ve ikinci ögretime 40’ar, Islami Ilimler Fakültesi normal ve ikinci ögretime 50’ser, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisligi Programina ise 50 ögrenci alinacak.
Kazim Karabekir ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokullarina Dört Yeni Program
Fakültelerde açilacak bölümlerin yani sira Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu Çagri Merkezi Hizmetleri Programina normal ve ikinci ögretim için 50’ser, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Asçilik Programina normal ve ikinci ögretime 40’ar, Emlak ve Emlak Yönetimi Programina 60, Turizm ve Otel Isletmeciligi Programina ise ikinci ögretim için 40 ögrenci alimi yapilacak.
Yeni egitim ögretim döneminde ilk defa ögrenci kabul edecek bu bölüm ve programlarin yani sira Yüksekögretim Kurulu tarafindan Ermenek Meslek Yüksekokulunda Maden Teknolojisi Programinin açilmasina da izin verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284