KMÜ’ye Yatay Geçisle Ögrenci Alinacak

Yüksekögretim Kurulu Baskanligi tarafindan yayinlanan “Yüksekögretim Kurumlarinda Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasinda Geçis Yapilmasi”na iliskin yönetmeligin Ek Madde-1 esaslari geregince üniversitelere yatay geçis basvurulari basladi.

 KMÜ’ye Yatay Geçisle Ögrenci Alinacak

Merkezi yerlestirme puaniyla yatay geçis

Yüksekögretim Kurulu Baskanliginin son iki yildir uygulamaya koydugu ‘merkezi yerlestirme puaniyla yatay geçis’ esasina göre herhangi bir yüksekögretim programina kayit olan ögrenciler en az bir yil buradaki egitim-ögretimlerine devam ettikten sonra kendi puanlarina esit ya da daha düsük herhangi bir programa geçis hakki elde edebiliyor.
Yatay geçisle, üniversitelerin Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Sinavinda (ÖSYS) o yil bölüm ve programlara aldiklari ögrenci sayisinin yüzde 30’u kadar ögrenci kabul ediliyor. Basvurunun kontenjandan fazla oldugu durumlarda ÖSYS puani en yüksek adaydan baslanarak siralama yapiliyor.
Önlisanstan lisansa, lisanstan önlisansa geçis mümkün
Merkezi yerlestirme puaniyla yatay geçis esasina göre önlisans programlarindan lisans programlarina, lisans programlarindan önlisans programlarina da geçis yapilabiliyor. Bunun için de ögrencinin kayit oldugu yildaki puaninin yatay geçis yapmak istedigi programin taban puanina esit ya da ondan fazla olmasi gerekiyor.
Basvurular 18-29 Agustos tarihleri arasinda
Yüksekögretim Kurulu tarafindan 18-29 Agustos 2014 tarihleri arasinda belirlenen yatay geçis basvurularina göre Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) yatay geçis yapmak isteyen ögrenciler, üniversitenin Ögrenci Isleri Daire Baskanligina gerekli belgelerle birlikte basvuru yapabilecekler.
Ögrenciler, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin 2014-ÖSYS sonuçlarina göre bölüm ve programlar bazinda taban puanlarini üniversitenin resmi internet sitesinde yayinlanan //ogris.kmu.edu.tr/userfiles/file/son5yil.pdf linkinden ögrenebilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284