Koçak ve Ekibi Karaman’a Geliyor

Anadolu kadınının simgesi haline gelen Ümmiye Koçak 21 Eylül 2023 Perşembe günü Karaman’a gelecek.

Koçak ve Ekibi Karaman’a Geliyor

İç Anadolu Turnesi kapsamında ilk olarak 19 Eylül 2023 Salı günü Konya’da, 20 Eylül 2023 Çarşamba günü Aksaray’da olacak olan Koçak’ın son durağı 21 Eylül 2023 Perşembe günü Karaman olacak. “Ana Gökyüzü Delinmiş” oyunu ile Lütfi Elvan Kongre Merkezinde Karamanlı tiyatro severlerle buluşacak olan Koçak ve ekibinin sergileyeceği oyun ücretsiz izlenebilecek.

Cristiano Ronaldo ile reklam filmi çeken Ümmiye Koçak ve ekibinin sergileyeceği “Ana Gökyüzü Delinmiş” oyunu iklim değişikliğine, küresel ısınmaya dikkat çeken ve halkı bu konuda bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

10 çocuklu bir ailenin altıncı çocuğu olarak dünyaya gelen Koçak 1957 yılında Adana’da Çelemli Köyü'nde dünyaya geldi. Okumayı çok istemesine rağmen 10 kardeş oldukları için ilkokuldan sonra okula gönderilemeyen Koçak ilkokulu bitirdikten sonra okuduğu kitaplarla kendisini geliştirdi. İlk hikayesini 13 yaşında iken yazan Koçak’ın ilk okuduğu kitap Maksim Gork'nin “Ana” adlı kitabı oldu. Evlendikten sonra Mersin`in Arslanköy Mahallesi’ne yerleşen Koçak`ın hayatı, köy meydanında izlediği tiyatro oyunuyla değişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284